vacatures symbol

Jij neemt de verantwoordelijkheid voor het opzetten en uitbouwen van Symbol’s consultancy activiteiten in de industrie (Food/Pharma/Chemie/Automotive). Klanten uit dit segment, veelal organisaties MKB + helpen we al jaren aan betere resultaten door experts te leveren die werken aan Lean transities, Problem solving, Kwaliteits-management en Data science. Hiermee zorgen we voor betere financiële resultaten, hogere klanttevredenheid en verbeterde medewerkers-tevredenheid bij onze klanten.

Je bent commercieel verantwoordelijk voor het verkrijgen van nieuwe opdrachten bij zowel bestaande als nieuwe relaties. Je hebt inhoudelijke kennis en ervaring van kwaliteitsmanagement en procesverbetering (Lean, TPM, Six Sigma) waardoor je klanten een eerste inhoudelijk advies kunt geven en kunt ondersteunen in het formuleren van een plan van aanpak.
Je werkt in een ervaren business unit met een “handen uit de mouwen, voeten in de klei” mentaliteit.

Jij pakt de volgende verantwoordelijkheden met vertrouwen op:

 • Analyseren van potentiële klanten en partnerships en in afstemming met collega’s bekijken waar mogelijkheden liggen.
 • Het verzorgen van (koude) acquisitie met als doel het achterhalen van de klantbehoefte
 • Het zelfstandig benaderen en bezoeken van potentiële nieuwe klanten om de aanpak van Symbol toe te lichten.
 • Het voeren van de onderhandelingen en het closen van deals met klanten.
 • Het bedienen van bestaande klanten om blijvende impact te realiseren samen met het team.
 • Zichtbaarheid en naamsbekendheid in de regio vergroten door actief te netwerken.
 • Activeren en enthousiasmeren van het consultancy team, samen acties uitzetten en opvolgen.
 • Het signaleren van commerciële kansen, trends en ontwikkelingen in de markt en deze voorvertalen naar de organisatie.

Jouw profiel

Je bent een ondernemende en stevige persoonlijkheid met een commerciële instelling, bent een netwerker pur sang én in staat om opdrachten te scoren. Je bent in staat om op authentieke wijze verbinding te maken en makkelijk te communiceren. Je bent proactief, ambitieus en resultaatgericht. Je hebt ervaring met zowel koude als warme acquisitie en hebt een goed onderhouden netwerk. Je bent klantgericht, kunt je goed inleven in anderen en beschikt over overtuigingskracht. Verder ben je een teamspeler maar tegelijkertijd ook zelfstandig sterk.

Je hebt een afgeronde hbo- of universitaire opleiding en hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van Lean en/of kwaliteitsmanagement (harde eis). Je hebt ervaring in de industrie (harde eis), bij voorkeur in Food/Pharma, Chemie, High Tech en/of Automotive. Indien je consultant bent of bent geweest is dit een pre. Verder heb je een uitstekende beheersing, mondeling en schriftelijk, van de Nederlandse- en Engelse taal.

Ons aanbod

Je werkt samen in een enthousiast team van +50 professionals die begrijpen dat het delen van kennis en ervaring tot synergie leidt. Je levert een waardevolle bijdrage in het uitbouwen van de activiteiten vanuit ons kantoor in Amersfoort, waarbij er veel ruimte is voor zelfontplooiing. Wij bieden een prima salaris in de range van € 4.500,- tot € 5.500,- (afhankelijk van je senioriteit) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een bonusregeling.

De verdere arbeidsvoorwaarden in het kort:

 • 28 vakantiedagen
 • 4 interessante Q-days met het hele bedrijf
 • Personeelsuitjes georganiseerd door de actieve personeelsvereniging
 • Lease-auto
 • Mogelijkheid tot het volgen van interne trainingen
 • Laptop, telefoonvergoeding
 • 50+ inspirerende collega’s
 • Bonusregeling gekoppeld aan je performance en sales
 • Pensioenvoorzieningsregeling

Over Symbol

Symbol werkt al meer dan 10 jaar aan het continu verbeteren van processen en het ontwikkelen van organisaties. Wij geloven dat het altijd en overal mogelijk is het anders en beter te doen, zelfs bij de beste bedrijven. Voor onze klanten binnen de Industrie en Dienstverlening zorgen we samen al 10 jaar door training, coaching en het uitrollen van gehele Lean Deployments voor verbeterde bedrijfsresultaten, een hogere klanttevredenheid en blijvende impact.
Wil je meer weten over hoe een dag als accountmanager er uit ziet ? Ben je benieuwd naar actuele opdrachten of projecten van Symbol? Bel dan met Pim van der Velde – recruiter – voor meer informatie en voor het inplannen van een eventueel kennismakingsgesprek op 06-49637040.

Je LinkedIn-profiel, CV en korte motivatie kun je ook direct doorzenden aan pim.van.der.velde@symbol.nl.