Allround Marketeer (28 – 40 uur)

 

 

Word jij enthousiast van een afwisselende baan met veel vrijheden? Ben jij proactief ingesteld, creatief, analytisch en goed georganiseerd? Wil jij onderdeel uitmaken van een snel groeiende organisatie waar digital marketing één van de pilaren is in het realiseren van onze strategische doelstellingen? Dan is deze functie van ‘Allround Marketeer B2B’ geschikt voor jou!

 

Daarom wil je bij Symbol aan de slag

Wij geloven dat het overal en altijd mogelijk is het anders en beter te doen. Wij geloven tevens dat iedere medewerker in een organisatie, direct of indirect, een rol heeft in het verbeterproces. Symbol begeleidt dit proces van continu verbeteren en organisatieontwikkeling door het geven van advies en trainingen. We opereren in heel Nederland en soms daarbuiten. Onze klanten zijn grote nationale en internationale spelers zoals de Overheid, DSM, TATA Steel, DAF, GGD en ook MKB-bedrijven.

Ons team bestaat momenteel uit 35 enthousiaste professionals. Voor de komende jaren zijn wij van plan om flink te groeien. Om het marketing en sales team te versterken zijn wij op zoek naar een allround marketeer.

 

Dit ga je bij ons doen

Jij bouwt mee aan het realiseren van duurzame relaties. Je staat in nauw contact met de directie en het salesteam, om te bepalen hoe we onze proposities ontwikkelen en in de markt zetten.

Jij als marketeer houdt feeling met klanten en marktpartijen om te bepalen hoe de markt zich ontwikkelt. Je weet het maximale te halen uit onze database vol waardevolle klanten en leads. Jij komt met creatieve ideeën en voorstellen om te zorgen dat onze marktproposities en prijsstelling onderscheidend blijven en je weet hiervoor harde marketingdata om te zetten in waardevolle inzichten.

Binnen de marketing bij Symbol werken we veel samen met externe partijen waaronder de grafische vormgever, copywriter, AFAS-partner en een professionele partij op het gebied van Data Driven Digital Marketing. Jij hoeft dus niet al deze zaken zelf te kunnen, maar we verwachten wel dat je alle partijen aanstuurt en het marketingbudget effectief inzet.

 • Creatieve SEO-content schrijven voor de website en social media.
 • Effectief inzetten van marketingbudgetten (SEA, LinkedIn, etc.)
 • Beheren van de website (WordPress).
 • Opstellen en versturen van nieuwsbrieven en e-mail campagnes (MailChimp).
 • Organiseren van fysieke events en webinars (momenteel 1.500 deelnemers per jaar).
 • Ontwikkelen van (digitale) flyers, huisstijl en video’s (in samenwerking met een grafisch ontwerpbureau).
 • Doorontwikkelen van de sales funnel, gepersonaliseerde journeys en het marketing dashboard.
 • Recruitment vanuit marketing en social media op een hoger plan brengen.

We hebben in de afgelopen jaren, in samenwerking met onze partners, een hele stevige infrastructuur opgezet rondom de marketing. Wij vragen jou om dit systeem verder uit te bouwen en tegelijkertijd met nieuwe creatieve ideeën te komen. Dit maakt deze functie uitermate interessant en leerzaam.

 

Jij bent…

Je bent een fijne collega om mee te werken en een teamspeler en tegelijkertijd ben je ook prima in staat om zaken zelfstandig op te pakken. Je bent een energieke, analytische en creatieve persoonlijkheid, en weet relaties te verrassen met jouw innoverende ideeën.

 

Dit breng je ook mee

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding (Marketing/Communicatie/Creative Business).
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van (digital) marketing.
 • Je hebt (aantoonbaar) een goede online aanwezigheid op diverse social media platforms.
 • Je bent bedreven in het gebruik van diverse marketingtools, of je bent in staat deze aan te leren (WordPress, Google analytics, LinkedIn, MailChimp, Adobe, etc).
 • Het is een pré als je ervaring hebt met AFAS en Indesign.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.

 

Dit krijg je van ons

Symbol is een snelgroeiende, professionele en tegelijkertijd gezellige organisatie. Onze kernwaarden zijn ‘Energiek, Samen en Leidend’. We hebben een no-nonsense mentaliteit, korte lijnen en bieden medewerkers een grote vrijheid om hun werkzaamheden zelf in te richten.

Bij ons vind je dan ook uitdagend werk om helemaal in op te gaan, zodat je af en toe zelfs vergeet dat je aan het werk bent. En natuurlijk zijn de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden uitstekend. Je krijgt:

 • een prima salaris en winstdeling,
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden,
 • 28-40 uur per week,
 • 28 vakantiedagen (op basis van 40 uur),
 • flexibele werkuren en mogelijkheid om hybride te werken,
 • mobiliteitsvergoeding,
 • een inspirerende duurzame werkomgeving,
 • de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen binnen een leuk team.

Symbol werkt vanuit twee kantoren, in Enschede (Kennispark) en in Amersfoort (tegenover het centraal station). Deze functie is vanuit beide kantoren uit te oefenen.

 

Over Symbol als werkgever

Je werkt samen in een enthousiast team van professionals die begrijpen dat het delen van kennis en ervaring tot synergie leidt. We bieden veel ruimte voor initiatief en zelfontplooiing. Zo hebben we vier keer per jaar een kwartaalmeeting op een inspirerende locatie en organiseert onze activiteitencommissie regelmatig leuke activiteiten.

Als je voor het einde van het jaar start val je met je neus in de boter, want in januari bestaat Symbol 15 jaar en gaan we een lang weekend met z’n allen weg.

 

Maak van deze vacature jouw nieuwe baan

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en ambieer je een functie in een dynamische en bovenal inspirerende werkomgeving, solliciteer dan vandaag nog. Mail daarvoor je cv en korte motivatie naar Nicole Oudshoorn: Nicole.Oudshoorn@symbol.nl. Liever even met Nicole bellen? Kan ook! Ze is bereikbaar op 06-51289385.