Iedere organisatie beschikt over enorme hoeveelheden data…
Op 20 maart waren we met ruim 40 man aanwezig bij een bijeenkomst op onze vestiging in Amersfoort waarin collega’s van JMP ons lieten zien hoe we met deze software relevante data kunnen vinden in enorme datasets en hieraan ook nog conclusies en maatregelen kunnen verbinden.

Van Big Data naar bruikbare data

Dick Theisens liet in de introductie zien dat er in een hoog tempo data wordt gecreëerd en verzameld. We leven in een tijdperk van snelle verandering en ‘Big Data’ is ondertussen een bekend begrip hierbinnen. Inmiddels realiseren we ons dat we beschikken over enorm veel data, maar wat kunnen we er dan mee? Wat als zich een bedrijfs- of productieprobleem voordoet en je wilt dit oplossen aan de hand van de data, die inmiddels ‘gewoon’ voorhanden is? Kortom, het verzamelen van data is één, maar er ook daadwerkelijk iets mee doen dat leidt tot de oplossing van een probleem is een heel andere uitdaging.

Impressie event: Beyond Six Sigma, using JMP

JMP software met uitgebreide analysemogelijkheden

Hadley Myers en Bill Worley namen ons vervolgens mee in de mogelijkheden van de JMP software. En die bleken uitgebreid te zijn. Talrijke technieken passeerden de revue.

Data scientist Sjoerd de Vries: “Niets is onmogelijk”

Na de korte pauze gaf data scientist Sjoerd de Vries zijn ervaringen weer. Bij een aantal grote organisaties deden zich structurele problemen voor, zoals het opkrullen van golfkarton op een kacheer machine, medicijn breuk in een tablet doseer system en ongewenste stappen in een werkproces. Ondanks uitgebreide pogingen binnen de organisaties met behulp van Lean Six Sigma tools en data-analyse werden de oorzaken niet gevonden. Door een stappenplan te volgen en veel breder te kijken naar de data (Is de juiste data voorhanden? Is alle data voorhanden van aspecten die van invloed kunnen zijn? Kijken we naar de juiste metingen? Etc.) blijkt Sjoerd wél in staat om de oorzaak op te sporen en daarmee het probleem op te lossen. Sjoerd is een data scientist “pur sang” met als motto: “Niets is onmogelijk”. Sjoerd gaat actief in overleg met zijn opdrachtgever, spreekt zijn taal en gebruikt zijn middelen met als resultaat een opgelost probleem en een organisatie die verder kan! En neem gerust contact met ons op als je Sjoerd ook eens wilt spreken! ?

Meer leren over JMP en Big Data analyse?

Dan zijn de volgende data wellicht ook nog interessant voor je:

Masterclass Data Visualisatie & Analyse met JMP, Amersfoort, 2 dagen, start 1 juli, prijs € 1.195,-

Masterclass Big data analytics, Amersfoort, 2 dagen, start 9 september, prijs € 1.195,-

Download de presentaties*

Heb je het event gemist en wil je nog even de presentaties doorlopen of er voor jou aanknopingspunten in zitten? Download de presentaties dan via onderstaand formulier. Dit geldt uiteraard ook voor alle aanwezigen. Wil je het nog eens nalezen, download dan hieronder de presentaties! Ook vind je hier het document waarin de verschillen met Minitab worden weergegeven.

* Omdat de presentaties van JMP werden gegeven via een ‘Journal’ (online verbinding), kunnen we deze helaas niet ter beschikking stellen. Wil je meer weten over JMP software, check dan de website.

  • * verplicht veld