Symbol BV > Trainingen > Procesoptimalisatie in de automotive branche

Procesoptimalisatie in de automotive branche

2 - Sector UK Automotive

In de automotive branche worden tegenwoordig zeer hoge eisen gesteld aan de kwaliteit. Aspecten daarbij zijn bijvoorbeeld de betrouwbaarheid, de time-to-market bij de ontwikkeling, de productie en de vrijgave van producten en processen. Het moet beter, sneller én zeker ook goedkoper. Waar tot voor kort een voertuig vooral uit mechanische delen bestond, worden in de nabije toekomst software en elektronische systemen in toenemende mate belangrijk. Elektronica en software beheersen momenteel al 70% van de functionaliteit van het moderne voertuig. In de nabije toekomst zal dit 90% of meer zijn. Dit alles heeft grote gevolgen voor bijvoorbeeld de Quality Manager binnen de automotive branche en de vereiste kennis die bij een dergelijke functie hoort. Daarbij is het efficiënt inrichten van processen en het borgen van kwaliteit van het allergrootste belang.

Drie specialismes vormen de basis van productontwikkeling

Binnen de ontwikkeling van auto’s staan drie specialismen centraal. Als eerste noemen we ‘Design forSix Sigma’. Hierbij ligt de focus op de betrouwbaarheid en robuustheid van de producten en processen. Op de tweede en derde plaatse noemen we de vakgebieden ‘software en elektronica’ en ‘FunctionalSafety’, waarvan het belang snel toeneemt.

Specifieke trainingen voor de automotive branche

Speciaal voor de Automotive verzorgt Symbol naast Lean en Six Sigma trainingen specifieke Automotive trainingen zoals APQP, PPAP, IMDS, FMEA, Norm-training (TS16949) en 8D problem solving. In deze trainingen komen de specifieke automotive aspecten en hun samenhang aan bod.

Leer van de ervaringen van onze relaties

Op deze pagina vindt u beschrijvingen van projecten die Symbol in de automotive branche heeft uitgevoerd.

Veel expertise binnen onze organisatie

Onze consultants hebben een aantal specifieke white papers geschreven met betrekking tot de ontwikkelingen in de Automotive branche. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen om eens met ons van gedachten te wisselen.

Bekijk hier alle trainingen in deze branche

Symbol BV
info@symbolbv.nl


Site en linkbuilding door Webton

Palatijn 14
7521 PN Enschede
T 053 20 30 240
F 053 20 30 241

Maanlander 14
3824 MP Amersfoort
T 033 20 30 200

Nieuwsbrief