Symbol BV > Trainingen > Procesoptimalisatie in Food & Proces Industrie

Procesoptimalisatie in Food & Proces Industrie

2 - Sector UK FoodDe combinatie van TPM met Lean en Six Sigma

Bedrijven in voedingsmiddelen en proces industrie beginnen bij het streven naar World Class Performance vaak met TPM. Pas later komen Lean en Six Sigma in beeld. De reden hiervoor is dat processen in de industrieën vaak sterk machine afhankelijk zijn. TPM staat voor ‘Total Productive Maintenance’ en is een strategie ter verbetering van de effectiviteit van de beschikbare productiemiddelen. Het verhogen van de OEE (Overall Equipment Effectiveness) en het reduceren van omsteltijden (SMED) zijn hierbij het uitgangspunt.

Steeds meer bedrijven combineren momenteel de TPM methodiek met de Lean filosofie voor het efficiënter inrichten van zowel de organisatie als de productie. Zelfsturende multidisciplinaire teams worden verantwoordelijk voor 5S en procesverbetering. Veel bedrijven moeten de slag naar Six Sigma nog maken. De analytische Six Sigma tools bieden een wereld aan mogelijkheden in het optimaliseren van productieprocessen en het reduceren van lijnuitval.

Referenties en white papers

Symbol heeft ruim 10 jaar ervaring in het succesvol uitvoeren van projecten in de industrie. Onze consultants en Lean facilitators hebben ervaring in zowel TPM, Lean als in Six Sigma. Om u een idee te geven, kunt u op deze pagina over diverse projecten lezen die wij bij diverse klanten hebben uitgevoerd. Meer over verschillende achtergronden en thema’s lezen, kijk dan tussen de white papers, opgesteld door onze consultants.

 

Bekijk hier alle trainingen in deze branche

Symbol BV
info@symbolbv.nl


Site en linkbuilding door Webton

Palatijn 14
7521 PN Enschede
T 053 20 30 240
F 053 20 30 241

Maanlander 14
3824 MP Amersfoort
T 033 20 30 200

Nieuwsbrief