Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Automotive Inspiratiedag

6 juni 2019 om 09:00 - 17:00

Ben je werkzaam binnen de Automotive of wil je van de Automotive leren? En wil je geïnspireerd en uitgedaagd worden, op de hoogte gebracht worden van de laatste ontwikkelingen binnen de Automotive, sparren met branchegenoten en deelnemen aan interactieve workshops? Zorg dan dat je er op 6 juni bij kunt zijn! Dan organiseert Symbol voor de derde keer de Automotive Inspiratiedag in samenwerking met Lloyd’s Register Nederland. Ook dit jaar zullen weer actuele thema’s aan de orde komen. De kenmerken van de inspiratiedag zijn interactief, praktijkgericht en focus op thema’s waarmee je direct in je dagelijkse praktijk aan de slag kunt.

Op deze pagina vind je:

De Automotive is een dynamische maar ook een hectische sector. Als supplier word je uitgedaagd om binnen de supply chain innovatief te zijn, de kosten laag te houden, first time right te leveren en aan diverse klanteisen/wensen te blijven voldoen. De volgende thema’s spelen daarbij zeker een rol!

  • Hoe zorg je ervoor dat eigenaarschap wordt vergroot en medewerkers bewustworden van hun eigen handelen?
  • Hoe zorg je dat het instrumentele APQP proces met de diverse personen effectief wordt doorlopen?
  • Hoe zorg je dat je variatie in je proces minimaal is? Stuur je wel op basis van de juiste procesdata?
  • Hoe voorkom je procesvariatie met een menselijke oorzaak in tijden waarin er steeds meer gevraagd wordt van medewerkers?

Wil je antwoord op deze vragen en met je vakgenoten sparren over hoe zij met diverse uitdagingen omgaan? Kom dan op 6 juni naar de derde editie van de Automotive Inspiratiedag.

We hebben weer een uitdagend programma samengesteld met vier actuele workshops. De workshops zijn opgezet rondom het centrale thema ‘Focus & Eigenaarschap’. Kies zelf welke van deze workshops je wilt bijwonen (maximaal 2)!

Programma

8:30 uur Ontvangst
9:00 uur Opening
Dennis van Scherpenzeel, Business Development Manager, Symbol
9:15 uur Ontwikkeling van de automotive sector: Zero Emission and World Peace?
Bas Bonnier, General Manager Turbocharger Operations bij Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe en bestuurslid bij RAI Automotive Industry. Bas is daarbij spreker en columnist. Hij neemt ons mee in de snel veranderende wereld; de bevolking groeit en de welvaart neemt in de meeste landen toe, wat betekent dit voor de automotive? En is Zero emissie wel realistisch?
9:45 uur Top 10 Major Non-conformities op basis van IATF16949
Jurgen van Dueren, Lloyd’s Register Netherlands. Sinds 2016 is de ISO/TS16949 vervangen door IATF16949, Lloyd’s praat ons bij over de Top 10 Major Non-Conformities die sindsdien zijn vastgesteld door de certificerende instanties wereldwijd.
10:00 uur Pauze
10:15 uur Workshop – Ronde 1
Zie onderstaand schema voor meer informatie over de inhoud van de workshops
12:30 uur Lunch
13:30 uur Workshop – Ronde 2
Zie onderstaand schema voor meer informatie over de inhoud van de workshops
15:45 Pauze
16:00 uur Plenaire afsluiting en wrap-up met alle sprekers
17:00 uur Netwerkborrel

De workshops en sprekers

Laat je inspireren tijdens de workshops! Er zijn vier workshops met uiteenlopende thema’s die steeds parallel worden gegeven. Je kunt twee workshops bijwonen. Iedere workshop duurt ruim twee uur. Hieronder een overzicht van de sprekers en de thema’s. In het schema eronder lees je meer over de inhoud. Beslis zelf welke je wilt bijwonen en geef dat aan op het inschrijfformulier!

 

► Workshop 1

“Focus op Smart doelstellingen gecombineerd met Smart gedrag”


Arnoud de Jonge, Director of Operational Excellence and Business Operations Europe & Asia, Abbott

► Workshop 2

“Versnellen en verbeteren van Advanced Product Quality Planning (APQP)”


Ron Vinken, Programma- en projectmanager Est09 en
Maurits Keizer, Automotive Expert Symbol

Hoe kunnen leidinggevenden het gedrag van medewerkers beïnvloeden zodat het aansluit bij de normen en waarden van de organisatie? De snelle ontwikkelingen in onze internationale samenleving vergen veel van een organisatie. Desondanks blijkt dat adequaat leidinggeven toch vooral gaat om het optimale uit je eigen mensen te halen. Arnoud zal zijn publiek met een aantal inzichten enkele handvatten aanreiken om gedrag te beïnvloeden en resultaat te behalen. Voorbeelden uit drie internationaal opererende Abbott Nutrition fabrieken, die de exclusieve Shingo prijs voor Operational Excellence hebben gewonnen, zullen de revue passeren in deze interactieve workshop.

Voor veel bedrijven blijft APQP een worsteling. De focus lig doorgaans op het instrumentele deel van APQP. De mens- en organisatorische kant krijgt weinig aandacht. Hier gaat het dan ook vaak mis, binnen de organisatie zelf of met de klant of leverancier.

In deze sessie nemen Maurits Keizer en Ron Vinken je mee in de projectmanagement kant van APQP en de rollen en vaardigheden van de diverse personen hierbinnen. Hoe creëer je een geoliede “machine” en proces?

► Workshop 3

“Standaardisatie lijkt zo makkelijk, maar wordt flink onderschat. Hoe leer je standaarden aan?”


Kars Odink, Supervisor Scania Production en TWI trainer

► Workshop 4

“De kracht van data in Operations en Engineering”


Henk Broekman, Automotive Expert bij Symbol
Sjoerd de Vries, Data Scientist bij Symbol

Hoe voorkom je procesvariatie als de job rotatie hoog is? En hoe zorgen we dat als ervaren medewerkers met pensioen gaan, de variatie in het proces niet toeneemt? Ervaar tijdens deze workshop wat u kunt bereiken door toepassing van TWI. TWI is een krachtige methode om medewerkers standaarden aan te leren. Eerst wordt er gestandaardiseerd naar best practices. Vervolgens wordt naar deze standaard robuust en betrouwbaar opgeleid. Het resultaat is minder variatie en dus minder kans op afwijkingen, rework en afkeur. Dat wilt u toch ook? In de automotive worden tijdens de productieprocessen diverse inline metingen verricht. Deze data wordt echter niet altijd gebruikt voor analyse en/of input voor het ontwerp en ontwikkelproces (APQP). Kunnen we bijvoorbeeld relaties zien tussen de meetwaarden en de temperatuur en/of vochtigheid in de hal? Vaak wordt er vanuit gegaan dat deze inline metingen altijd juist zijn, maar in hoeverre is de meting werkelijk betrouwbaar? En gebruik ik de data wel op de meest optimale wijze? Kortom, ervaar de kracht van data tijdens deze sessie, waarin diverse praktijkvoorbeelden worden besproken.

Voor wie?

  • Managers en engineers werkzaam binnen de Automotive.
  • Managers en engineers die niet werkzaam zijn in de Automotive, maar willen leren van de Automotive.

Locatie en prijs

De Automotive Inspiratiedag vindt plaats in het kantoor van Symbol in Amersfoort, pal tegenover het station. Prima te bereiken dus per openbaar vervoer. Kom je met de auto, dan kun je parkeren op de P&R op circa 5 minuten loopafstand. De exacte details en routebeschrijving mailen we je met andere laatste informatie circa 2 weken voor het event.

De prijs voor deelname bedraagt € 225,- ex. BTW.

Aanmelden

Wil je dit (wederom) niet missen? Schrijf je dan direct in via onderstaand formulier. Geef hierin ook aan welke workshops je wilt bijwonen. Dan kunnen we hier alvast rekening mee houden. Zeker zijn van een plek? Wacht dan niet te lang, want vol is vol!

Wilt u nog even terugkijken naar 2017? Bekijk dan de video hieronder.

 

Details

Date:
6 juni 2019
Time:
09:00 - 17:00

Venue

Symbol BV, Amersfoort
Stationsplein 26
Amersfoort, 3818 LE Netherlands
+ Google Map
Phone:
332030200
Website:
www.symbol.nl