Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Betekenisvol verbeteren in de zorg: de mens centraal!

19 april 2018 om 13:00 - 17:00

Het streven van veel (zorg)organisaties is om de cliënt centraal te stellen. Maar naast het welbevinden van de cliënt is ook het verhogen van het werkplezier van medewerkers in de zorg een belangrijk thema. De beste manier om beide te realiseren is door zowel met de ‘harde’ kant (het in kaart brengen en verbeteren van werkprocessen) als met de ‘zachte’ kant (gedragsverandering) aan de slag te gaan.

verbeteren in de zorg

Thema

Hoe inspireer je medewerkers, én optimaliseer je (kernwaarden)gedrag en werkwijzen, zodanig dat cliënten zich prettig voelen en medewerkers plezier hebben in hun werk? Dat medewerkers mogelijkheden zien in plaats van de onmogelijkheden en hierin hun verantwoordelijkheid nemen. En zich ontwikkelen tot betekenisvolle mensen?

Wanneer?

Op 19 april organiseert Symbol in samenwerking met Buro2 een kosteloze bijeenkomst, gericht is op het creëren van eigenaarschap. Hiervoor nodigen we medewerkers van instellingen in de ouderenzorg, GGZ-instellingen en ziekenhuizen van harte uit! De bijeenkomst zal plaatsvinden in Bussum.

Doel

Op een inspirerende en interactieve manier leer je hoe ‘bewustzijn’ en ‘verantwoordelijkheid’ werken in de mindset van medewerkers en gaan we aan de slag met concrete oefeningen uit de praktijk.

Verder worden de drie principes uitgelegd die bepalend zijn voor het ontwikkelen van betekenisvolle medewerkers waarbij onderwerpen uit gedrag- en verbetermanagement volop aan bod komen.

Tot slot nemen we u mee in het optimaliseren van werkprocessen vanuit de Lean methodiek.

Voor wie

Bestuurders, lijnmanagers, senior HR- en Lean specialisten. Deze bijeenkomst geeft managers van afdelingen, bestuurders en specialisten inzicht om te komen tot duurzame verbetering en verandering in het gedrag en de werkwijze van medewerkers. Vanuit deze aanpak kunnen medewerkers zich ontwikkelen tot bevlogen, betekenisvolle mensen die waarde toevoegen aan zichzelf, elkaar en de organisatie.

Programma

13:00 Inloop en ontvangst met koffie en thee
13:30 Welkom en inleiding “Waarom stagneren veel verbeterprojecten?”
13:45 Workshop met als thema’s “drama- en geluksdriekhoek” en “prikkel-ik-reactie”.
Na de uitleg en toelichting van de theorie gaan we aan de slag in 2 groepen.
Halverwege is er een korte koffie-/theepauze.
15:45 Plenair reflecteren.
16:15 Gedrag versus continu verbeteren en verbetermanagement
16:45 Wrap-up
17:00 Afsluiting en borrel

Interesse?

Het event zal plaats vinden in bij NH Hotels Jan Tabak in Bussum. Heeft u interesse en wilt u dit niet missen? Schrijft u zich dan snel in! Want vol = vol!*

* In verband met de verwachte belangstelling kunnen zich maximaal 2 personen per organisatie inschrijven. Het event is niet bedoeld voor ZZP-ers.

Details

Date:
19 april 2018
Time:
13:00 - 17:00

Venue

NH Hotels Jan Tabak, Bussum
Amersfoortsestraatweg 29
Bussum, 1401 CV
+ Google Map