Loading Events

« All Events

Hoe verhoog ik de sales effectiviteit en efficiency in mijn organisatie? Dat kan met Lean Six Sigma!

15 maart 2019 om 15:00 - 17:00

€25
Kan Lean Six Sigma mij echt helpen om het salesproces te verbeteren? Het antwoord is ja! Tijdens deze bijeenkomst die wij gezamenlijk met onze partner RedFoxBlue organiseren, krijgt u inzichten in hoe Lean Six Sigma is toe te passen in salesorganisaties om grip te krijgen op de salesprocessen en om meer te verkopen met hetzelfde aantal sales medewerkers.

Datagedreven sales

Het accent binnen salesorganisaties ligt meestal op het bouwen van relaties. Dit vindt dan vaak weer plaats op basis van het bekende ‘onderbuikgevoel’. Data speelt daarin meestal geen rol van betekenis. En áls er al salesdata voorhanden is, wordt er vaak niets mee gedaan.

Het doel van het toepassen van Lean Six Sigma methodieken binnen salesorganisaties is om via een datagedreven manier de sales te verhogen. Daarbij wordt aandacht besteed en inzicht verkregen in het verkoopproces. Want ook het opbouwen van relaties is een proces.

Een goed ingericht salesproces

Binnen sales wordt er enorm geïnvesteerd in het verkrijgen van contacten en in het bouwen aan een netwerk. Maar lukt dit ook daadwerkelijk effectief als je hiervoor geen goed ingericht proces voorhanden hebt? Wij weten dat Lean Six Sigma hierbij uw organisatie kan ondersteunen.

Hoe kom je tot een acceptabele Service Level Agreement (SLA) als je niet precies weet wat je organisatie kan. Bij veel organisaties is er sprake van een omvangrijke klant- en productportfolio. Als organisatie heb je echter een beperkte capaciteit. Er moeten dus keuzes worden gemaakt. Hoe doe je dat?

Voor wie?

De bijeenkomst is interessant voor ieder die zich bezighouden met sales en salesprocessen, zoals sales-, accountmanagers en marketing/sales managers.

Programma

14:30 uur Inloop en ontvangst met koffie / thee
15:00 uur Welkom
15:05 uur Lean Six Sigma, wat is het eigenlijk, hoe zet je het in en wat kun je bereiken?
Edwin Kippers – Senior Consultant | Master Black Belt, Symbol
15:45 uur Praktijkervaringen met Lean Six Sigma in sales organisaties
Frank Lieshout – Directeur | Black Belt in Sales, RedFoxBlue
16:30 uur Forumdiscussie
17:00 uur Afronding en aansluitend netwerkborrel

Wanneer & waar?

De bijeenkomst vindt plaats op 15 maart 2019 op onze locatie in Amersfoort (Stationsplein 26, pal tegenover het NS station).

Mis dit niet!

De toegangsprijs bedraagt slechts € 25,- per persoon. Er is plek voor 45 deelnemers. Heeft u belangstelling? Schrijft u zich dan snel in via onderstaand formulier! Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij onze deelnemers, vragen we u om in het vragen / opmerkingenveld de volgende 2 vragen te beantwoorden (niet verplicht):

  1. Heeft u al ervaring met Lean Six Sigma in uw verkoopproces of binnen uw organisatie?
  2. Zo ja, hoe relevant is Lean Six Sigma binnen uw organisatie?

Details

Date:
15 maart 2019
Time:
15:00 - 17:00
Cost:
€25

Venue

Symbol Amersfoort
Stationsplein 26
Amersfoort, 3818 LE
+ Google Map