Loading Events

« All Events

Succesvol Continu Verbeteren binnen GGD’en en Veiligheidsregio’s

31 december 2019 om 14:00 - 17:00

Binnenkort organiseert Symbol een bijeenkomst, speciaal voor managers en continu verbeteraars bij GGD’s en veiligheidsregio’s. Tijdens de bijeenkomst kunt u leren van verbeterprojecten die zijn uitgevoerd bij collega’s. Daarbij is er een interactief deel waarbij u met elkaar in gesprek gaat en van elkaar kunt leren.

Het belang van goede gezondheid en veiligheid is in de afgelopen jaren steeds groter geworden. Gemeenten krijgen bijvoorbeeld door de transities in het sociaal domein een grotere verantwoording in het systeem van de gezondheidszorg.

Ook het besef dat voorkomen van ziekte beter is dan genezen en dat voorkomen ook veel kosten bespaart op langere termijn, maakt dat gezondheid en veiligheid meer de aandacht krijgt van gemeenten. Preventieve gezondheidszorg en veiligheid wordt belangrijker. Kortom, veel veranderingen voor GGD’en en Veiligheidsregio’s die vragen om deskundige en vakkundige organisaties. Niet alleen in de primaire functies, maar zeker ook in de ondersteunende afdelingen.

Hoe richt een GGD en/of Veiligheidsregio de organisatie hierop in? En hoe gaat een GGD en/of Veiligheidsregio om met deze veranderingen? Hoe wordt invulling gegeven aan die meer preventieve rol, samen met belangrijke partners als gemeenten? En hoe vindt die samenwerking plaats? En hoe spelen GGD’en en/of Veiligheidsregio’s in op de steeds veranderende vragen van inwoners en gemeenten? Met tastbaar resultaten. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

Is je belangstelling gewekt en wil je meer leren hierover? En ontdekken hoe je collega’s dit hebben aangepakt en wat de aanpak van Symbol hierin is?

Wat kun je verwachten?

13:30 uurInloop met koffie & thee
14:00 uurWelkom en introductie
► Paulien Nienhuis – Consultant Symbols
14:10 uurMijn Kinddossier bij GGD Drenthe
► Paulien Nienhuis
14:40 uur
Werken met zelforganiserende teams
Elke Schepers – Associate consultant Symbol, deelt haar strategie en praktijkervaring met zelforganiserende teams
15:10 uurPauze
15:25 uurHKZ-Certificering bij GGD Groningen
► Maurits Dekker, Consultant, neemt je mee in zijn aanpak
15:50 uurTijd voor interactie
► Tijd om u als deelnemer uit te dagen en aan het woord te laten.
16:20 uurWrap-up
► Paulien Nienhuis
16:30 uur
Einde & netwerkborrel

Voor wie?

Voor iedereen binnen GGD’s en Veiligheidregio’s die zich bezig houdt met continu verbeterprocessen of -projecten, die meer hiervan wil weten en/of die wil leren van ervaringen van collega’s.

Lees hier ook de praktijkverhalen van de GGD’s en veiligheidsregio’s:

► GGD Drenthe start met Mijn Kinddossier, met hulp van Symbol
► Leanimplementatie bij GGD Gelderland-Zuid: “Het vonkje werd een vuurtje”

Aanmelden

De datum van dit event is binnenkort bekend. Wilt u op de hoogte worden gehouden? Laat dan alvast uw gegevens achter, dan informeren we u zodra de datum bekend is!

Details

Date:
31 december 2019
Time:
14:00 - 17:00

Venue

Symbol Amersfoort
Stationsplein 26
Amersfoort,3818 LE
+ Google Map