Loading Events

« All Events

Hoe vergroot je eigenaarschap: Lean en het nieuwe operatorschap helpen hierbij!

8 oktober 2019 om 12:45 - 16:30

€45,

Het was een groot succes de vorige keer op 14 juni: Lean zélf ervaren met ROVC. Daarom organiseren we in 2019 wederom dit event. In een iets gewijzigde vorm, dat wel! Maar de kern is dat u zélf gaat ervaren wat u kunt bereiken met het ‘lean’ inrichten van uw bedrijfsprocessen, door middel van een zeer realistische Lean game in ons Lean Experience Center in Amersfoort. Bekijk ook de video van de vorige keer!

Wat kunt u verwachten?

De industrie verandert in hoog tempo. Hoe kunt u daar op inspelen? In twee workshops leert u Lean en het nieuwe operatorschap effectief in te zetten.

Workshop 1: Ervaar de kracht van Lean in onze fietsenfabriek!

Eén groep gaat aan de slag in het Lean Experience Center. Hier worden de mouwen opgestroopt om op effectieve wijze loopfietsen en steppen in elkaar te zetten. De kern hierbij is het vermijden van verspillingen en het efficiënt inrichten van processen. Toevallig is hier sprake van een ‘fietsenfabriek’. De output kan echter van alles zijn, product of dienst. In een aantal spelrondes wordt de verlieslijdende organisatie omgetoverd in een florerend bedrijf.

Workshop 2: Nieuw Operatorschap: mijn machine? Die fiks ik zelf!

Eén groep zal tijdens een workshop de beperkingen van te weinig technische kennis, ervaring, gereedschap en bevoegdheden bij operators gaan ervaren. Goede monteurs zijn schaars. Deze schaarse capaciteit wordt dan ook nog eens ingezet voor taken die ook door operators uitgevoerd kunnen worden. Ook kunnen operators een groot deel van de ongeplande stilstanden voorkomen. Met de juiste kennis, uitrusting en bevoegdheden gaan de machineprestaties omhoog en wordt de capaciteit van de schaarse monteurs beter benut.

Voor wie

Dit event is vooral bedoeld voor productiecoördinatoren, productieleiders, Lean managers, HR en het management van organisaties. Als training is ‘The Lean Experience’ zeer doeltreffend voor afdelingen of voor managers van diverse afdelingen van een organisatie om als team een goed inzicht te krijgen in de processen. Op basis van dit inzicht is het doorvoeren van procesverbeteringen op basis van Lean methodieken veel eenvoudiger realiseerbaar.

Doel

Deze middag leert u de basis van Lean principes en de praktische toepasbaarheid hiervan. U gaat op een andere wijze naar de processen binnen uw eigen organisatie kijken en ziet de voordelen die u hier kunt behalen door het efficiënter inrichten van processen.

Programma

12:15 uurInloop met broodje, koffie en thee
13:00 uurWelkomstwoord ROVC & Symbol
Wendy Theunissen-Haggenburg (ROVC) en Dennis van Scherpenzeel (Symbol)
13:15 uurInleiding “De industrie verandert, wat betekent dit voor u en uw medewerkers?
Joost de Vries (Symbol)  en Alfred Schut
13:45 uurWorkshop 1*: Ervaar de kracht van Lean in onze fietsenfabriek!
Joost de Vries
14:45 uurPauze
15:00 uurWorkshop 2*: Nieuw Operatorschap: mijn machine? Die fiks ik zelf!
Alfred Schut
16:00 uurWrap-up, interactie en vragen
Joost de Vries
16:15 uurAfronding en aansluitend netwerkborrel

* Workshops:

We nemen in 2 groepen deel aan de workshops. De tweede groep zal dus eerst deelnemen aan sessie 2 dan sessie 1. Het welkom, de inleiding en wrap-up zijn plenair.

Wanneer & waar?

Het event vindt plaats op onze locatie in Amersfoort op 8 oktober 2019.

Inschrijven

U kunt al deelnemen aan dit event voor € 45,- per persoon. Mis het niet en meld u aan! Vul hiervoor onderstaand formulier in. Er is plek voor 30 deelnemers. In verband met het beperkte aantal plekken kunt u zich met maximaal 2 personen per organisatie inschrijven. Wacht dus niet te lang want vol = vol!

Details

Date:
8 oktober 2019
Time:
12:45 - 16:30
Cost:
€45,

Venue

Symbol BV, Amersfoort
Stationsplein 26
Amersfoort,3818 LENetherlands
+ Google Map
Phone:
332030200
Website:
www.symbol.nl