fmea transitie cursus

 • Omschrijving
 • Inhoud
 • Prijs
 • Inschrijven
 • Informatie aanvragen
 • Binnen de automotive industrie wordt sinds 2014 gewerkt aan een gezamenlijke FMEA-norm door de Duitse VDA en de Amerikaanse AIAG. Eind vorig jaar hebben de VDA en de AIAG elk in hun eigen taal een identieke voorlopige versie van deze nieuwe norm uitgebracht.

  De AIAG-VDA FMEA Draft, die begin dit jaar werd uitgebracht, heeft duizenden reacties ontvangen en wordt momenteel herzien. Vanwege de omvang van de opmerkingen, zal de release van de eerste editie langer duren dan verwacht. Het is voor nu onduidelijk wanneer de definitieve norm zal uit komen.
  Symbol heeft voorlopig een aantal transitietrainingen gepland, ervan uitgaande dat er voor die tijd een definitieve VDA/AIAG norm is overeengekomen. Indien de definitieve FMEA norm niet is uitgegeven zal u op een wachtlijst komen zodat u bij de 1e training aanwezig kunt zijn. Onder de tab ‘Inhoud’ leest u meer over de wijzigingen en inhoud van de training.

  Voor wie

  Constructeurs en engineers die verantwoordelijk zijn voor product-, proces ontwikkeling en kwaliteit.

  Doelstelling

  Met of zonder nieuwe norm leren we u om op effectieve wijze goede FMEA’s te maken. Deze moeten voor u en voor uw klant rendement opleveren in de vorm van korte ontwikkeltijden van goede producten en processen, lage kwaliteitskosten en betrouwbare leveringen. Hieraan verandert niets bij de invoering van een nieuwe norm. Bij Symbol zijn we al jaren van mening dat de structuur van de VDA een goede aanvulling is op de lay-out van de AIAG en deze zelfs versterkt. Dit aspect van de nieuwe gezamenlijke FMEA-norm is dan ook al sinds enkele jaren in onze FMEA-trainingen verwerkt. We geven u met de VDA-structuur en stapsgewijze methode de basis en het inzicht dat u nodig heeft om uitstekende FMEA’s te maken. Deze voldoen hiermee aan de beide huidige FMEA-normen binnen de automotive industrie en bovendien bent u met deze kennis klaar voor de nieuwe gezamenlijke norm.

  Duur

  De training duurt 1 dag.

  Niveau

  Alle niveaus

 • Wat houdt de FMEA transitietraining in?

  Wat wordt mogelijk anders?

  Alhoewel de beide huidige normen onderhuids niet wezenlijk van elkaar verschillen is er binnen de VDA meer aandacht voor de structuur achter de FMEA. Er wordt stapsgewijs gewerkt; eerst de product/proces structuur dan de functionele analyse en vervolgens de fouten analyse. Het voordeel hiervan is dat de logica van de FMEA-methodiek inzichtelijk wordt. Daarmee verdwijnt de worsteling om de juiste zaken in de juiste hokjes van het FMEA-formulier in te vullen. Deze structuur is dan ook overgenomen in de gezamenlijke concept-norm. Daarnaast zijn onder andere veranderingen doorgevoerd aan de waarderingstabellen, is de RPN-score vervangen door een AP (Actie Prioriteit) score en ziet het FMEA formulier er wat anders uit.

  Hoe staat het ermee?

  Wanneer u op internet op zoek gaat naar informatie over de nieuwe FMEA-norm dan zult u merken dat er weinig over is te vinden. Zowel de Duitse als de Amerikaanse conceptnorm zijn sinds 1 maart 2018 niet meer beschikbaar. Op de website van de VDA vindt u een PowerPointpresentatie waarop de commissie in de afgelopen periode de voortgang van de werkzaamheden heeft bijgehouden. Op de website van de AIAG staat alleen een korte mededeling dat er aan een nieuwe norm wordt gewerkt.
  Het licht in de verwachting dat er nog aanzienlijke bijstellingen zullen komen. Deels om zinvolle verbeteringen door te voeren en deels om de Amerikaanse stakeholders tevreden te houden. Dit proces speelt zich achter gesloten deuren af en we kunnen daarom niet anders dan afwachten wat eruit zal komen en wanneer er meer duidelijkheid komt.
  Andere wijzigingen zoals bijvoorbeeld de vernieuwde waarderingstabellen zijn minder ingrijpend en makkelijk door te voeren nadat de nieuwe norm is ingevoerd.
  Bij Symbol houden we de ontwikkelingen goed in de gaten en blijven we u informeren over het nieuws en de voortgang bij de invoering van de nieuwe FMEA-norm.
  Heeft u belangstelling voor deze transitietraining, meld u zich dan aan via de website of neem telefonisch contact met ons op.

 • Uw investering

  Deze FMEA transitietraining kost € 595,- p.p.

  Deze prijs is inclusief:

  • Nederlandstalige trainingsmanual met daarin alle presentaties
  • Templates
  • Officieel certificaat van deelname
  • Lunch

  Incompany

  Deze training kan voor iedere organisatie in iedere bedrijfstak incompany worden verzorgd. Een incompany training biedt u de mogelijkheid om de training organisatiespecifiek te maken, zodat tijdens de training direct de vertaalslag wordt gemaakt tussen de theorie en uw eigen praktijk. Neemt u contact met ons op voor de diverse mogelijkheden.

  Offerte opvragen

 • Reserveer uw plek!

  Wij heten u alvast welkom. Vul hieronder uw gegevens in om uzelf en/of meerdere personen in te schrijven.

  Voor het aanmelden van meerdere personen dient u voor elke deelnemer dit formulier in te vullen. U kunt hiervoor echter ook contact opnemen.

 • Heeft u nog vragen over deze training?

  Rose Geerts en Saskia Smit beantwoorden al uw vragen, of helpen u met uw inschrijving. Bel ons op 053-2030240 of vul onderstaand formulier in.