Een Failure Mode and Effect Analyses, kortweg FMEA, was één van de eerste systematische foutenanalysetechnieken. Het is een gestructureerde risico-analysemethode die wordt gebruikt om potentiële faalwijzen in processen, producten of diensten te identificeren. Afgelopen jaar is er veel veranderd in de FMEA. Er is een nieuwe FMEA norm tot stand gekomen.

VDA & AIAG samen in de nieuwe FMEA richtlijn

Er is al veel over geschreven: in 2019 zijn de afzonderlijke richtlijnen van het Duitse VDA en het Amerikaanse AIAG samengevoegd in één wereldwijde nieuwe richtlijn FMEA. Symbol is specialist als het om kennis van FMEA en toepassing binnen de Automotive branche gaat. Maar inmiddels wordt deze effectieve risico-analyse methode ook toegepast in branches en sectoren buiten de Automotive branche. Wil je weten of het voor jou ook toegevoegde waarde heeft om een foutenanalyse te maken binnen jouw werkomgeving? Neem dan contact met ons op.

Leer in twee minuten tijd waar het allemaal om draait in de nieuwe FMEA richtlijn. Henk en Joost leggen het je uit in onderstaande vlog.

FMEA informatie

Op onze website vind je diverse blogs met betrekking tot FMEA. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet:

► De nieuwe FMEA-norm is een feit: dit verandert er voor jouw organisatie
► Voorbereiden op de nieuwe FMEA-norm: dit moet jij weten
► Nieuws: FMEA harmonisatie AIAG en VDA 2019 is bekend!

FMEA trainingen

Ook als je een opleiding wilt volgen ben je bij Symbol aan het juiste adres. Al onze trainingen zijn aangepast aan de laatste FMEA standaard. Hieronder een overzicht:

► FMEA: Onze standaardtraining. Je wordt opgeleid vanuit de meest recente richtlijn en kennis. Na het volgen van de training kun je zelfstandig een Process of Design FMEA opzetten volgens de 2019 standaard van AIAG en VDA

► FMEA Transitietraining: Je bent bekend met FMEA maar je wilt de analyses nu maken volgens de nieuwe richtlijn van AIAG en VDA. Met deze training zorg je er weer voor dat je over de meest actuele kennis beschikt.

Succesvol implementeren van FMEA.

Symbol heeft diverse FMEA experts in dienst die bedrijven helpen bij een succesvolle implementatie van FMEA. Dit doen we op pragmatische wijze door de juiste structuur en voorwaarden te creëren en daar binnen medewerkers op te leiden tot bijvoorbeeld FMEA moderators en kennisdragers van FMEA. We zien vaak dat FMEA onnodig administratief en complex wordt gemaakt en dat bedrijven en medewerkers regelmatig dezelfde fouten maken. Symbol helpt je om FMEA op effectieve en efficiënte wijze in te zetten, graag denken we met je mee. Bel ons of maak vrijblijvend een afspraak via 053 20 30 240 of via onderstaand formulier.