Implementatie IATF 16949

“Kwaliteitseisen worden steeds strenger”; “Hoe kunnen we IATF 16949 echt voor ons laten werken?”; “Welke Core tools kunnen wij inzetten?”; “APQP, PPAP, FMEA, MSA, SPC, 8D Problem Solving, …”

Het is ondertussen al weer een paar jaar geleden dat ISO/TS 16949:2009 is vervangen door de aangescherpte IATF 16949:2016 norm. Dit om nog beter te kunnen borgen dat er binnen de automotive-keten wordt voldaan aan gestelde verwachtingen en eisen. Vrijwel de gehele automotive-keten is ondertussen overgeschakeld op deze nieuwe norm. Symbol heeft hierin tientallen bedrijven ondersteund.

Ook buiten de automobiel-industrie worden elementen uit de IATF16949 kwaliteitsnorm en de Core-tools steeds vaker toegepast, omdat de norm en de standaarden uitstekende technieken bieden voor het verbeteren en beheersen van de processen binnen een organisatie. De Core-tools omvatten APQP, PPAP, FMEA, MSA, SPC en 8D Problem Solving.

Symbol ondersteunt een groot aantal toeleveranciers in de ASML-supply chain, waardoor zij kunnen beantwoorden aan de steeds strengere kwaliteitseisen.