Een terugblik; de presentaties kunt u onderaan deze pagina downloaden.
“Wat een mooie locatie!”, “Een helder verhaal over agile leren in een dynamische wereld! “, “Gelukkig hoef ik geen keuze te maken tussen Agile & Lean, het is een mooi huwelijk!”, zomaar enkele opmerkingen van deelnemers aan de ontbijtbijeenkomst 70:20:10 de motor van leren in een Agile en Lean organisatie dat op 7 september jl. in onze nieuwe locatie in Amersfoort plaatsvond. Hieronder vindt u een korte terugkoppeling!

Hoe kom je aan mensen die gedreven zijn om elke dag te leren hoe de performance van de overheidsinstelling beter kan? Deze vraag stond in het eerste deel van de bijeenkomst centraal. De ‘war on talent’ is gaande. Nieuwe collegae zijn bijna niet te krijgen en de toppers in je organisatie behouden, dat is minstens zo uitdagend. Tijdens de ontbijtsessie werd duidelijk dat het nieuwe leren, Agile/Scrum & Lean en Competentiegericht Ontwikkelen de bouwstenen zijn voor een wendbare overheidsorganisatie met gedreven mensen!

Na een heerlijk werd aan de deelnemers inzichtelijk gemaakt hoe zij snel en effectief kunnen inspelen op veranderingen met behulp van methodieken als Agile/Scrum, Lean, het 70:20:10 framework en competentiegerichte ontwikkeling. De transformatie naar een Agile of Lean organisatie vraagt namelijk om een nieuwe manier van leren. Het framework 70:20:10 is de motor van dit nieuwe leren. De bouwstenen daarvan zijn een mindset gericht op continu leren en het inzicht dat leren en werken nauw met elkaar verbonden zijn. Leidinggevenden en leden van teams hebben in relatie tot het nieuwe leren een belangrijk faciliterende en coachende rol.

Verder werd tijdens deze ontbijtsessie de vraag gesteld: moeten we een keuze maken tussen Agile en Lean? Het antwoord is nee, omdat het gaat om de doelstellingen die een organisatie wil bereiken. De methodieken staan niet centraal, maar de oplossingen. Niet kiezen, maar die instrumenten selecteren die uw organisatie een stap verder helpen.

Download hier de presentaties

Via onderstaand formulier kunt u de presentaties van het event downloaden en nog eens rustig nalezen.

  • * verplicht veld

Inspirerende ontbijtbijeenkomst over competentiegericht 70-20-10 leren en Agile & Lean