Donderdag 14 februari vond in Amersfoort weer een Lean en Lean Six Sigma Inspiratiedag plaats. Het thema was ‘Big Data, het nieuwe goud?

Na een introductie van Dennis van Scherpenzeel (Symbol) volgden de ervaringen van Fred Hospers, Improvementmanager bij Aeronamic. Fred geeft al jaren green belt trainingen, black belt trainingen en begeleidt verbeterteams bij het Almelose bedrijf en heeft hiermee al vele successen geboekt.

Geslaagden in het zonnetje

Vervolgens was er een feestelijk moment waarbij geslaagde kandidaten voor Lean en Lean Six Sigma (Green en Black) in het zonnetje werden gezet. In het kort gaven zij een toelichting op de projecten waar ze nu mee bezig gaan en ze deelden ook met name de zaken waar ze nu tegenaan lopen om het geleerde in praktijk te brengen. Voor iedereen nog in opleiding mooi om deze ervaringen te horen, voor hen die in de praktijk met projecten aan de slag zijn, heel herkenbaar!

TRIZ en Big Data

Na een korte pauze volgde een ‘energizer’. Zes teams werden uitgedaagd om een aantal problemen op te lossen via de ‘TRIZ methode’. Creatief denken en gebruik maken van elkaars kennis was hierbij onontbeerlijk. Dit om de deelnemers ervan te overtuigen dat ook werken met datasets kennis, inzicht en creativiteit vergt. Is de dataset die je in handen hebt juist? Worden verstoringen bijvoorbeeld veroorzaakt in het proces of juist door externe factoren? ‘Out of the box denken’ blijkt dan toch een zeer belangrijke kwaliteit te zijn.

Sjoerd de Vries, consultant en expert op het gebied van Big Data analytics en Data mining gaf in een zeer toegankelijke presentatie een pragmatische en realistische uiteenzetting van Big Data; wat is het, wat kun je ermee en waar kun je tegenaan lopen?

Download de presentaties

Heb je de inspiratiedag gemist, of wil je de presentaties nog eens rustig bekijken? Via onderstaand formulier kun je ze downloaden.

  • * verplicht veld

Al met al een inspirerende middag voor veel deelnemers, met veel aansprekende uiteenlopende onderwerpen!

Volgende inspiratiedag op 20 juni a.s.!

Symbol organiseert regelmatig Inspiratiedagen. De volgende vindt plaats op 20 juni en heeft als thema ‘Change’. Meer informatie en aanmelden op deze pagina.

Een impressie