Naast een nieuwe organisatie- en overlegstructuur is het optimaliseren en harmoniseren van bedrijfsprocessen een belangrijk speerpunt in de ontwikkeling naar ‘Eén Graafschap College’. Een groep medewerkers heeft in dat kader de training Lean Green Belt gevolgd. Vandaag kregen zij hun certificaat uitgereikt.

Helden, pioniers!

“Helden zijn jullie!,” zo begint Sarien Shkolnik, vicevoorzitter van het cvb. “Ik wil jullie heel erg bedanken voor het feit dat jullie het experiment zijn aangegaan. We kunnen wel willen dat bedrijfsprocessen verbeteren, maar zonder medewerkers zoals jullie komen we er niet. Lean is een manier van werken die jullie je eigen hebben gemaakt. Ik vond het heel leerzaam om af en toe mee te mogen kijken naar de processen die jullie aangepakt hebben. Ik nodig jullie van harte uit om het Graafschap College mee te nemen in deze methodiek. Voor nu van harte gefeliciteerd met het behalen van het certificaat.”

Green Belt

De collega’s hebben de Lean Green Belt-training gevolgd bij het bedrijf Symbol. Een Green Belt is verantwoordelijk voor het efficiënt inrichten en uitvoeren van processen. Daarbij staat het creëren van waarde en het elimineren van verspilling centraal. Hugo Prakke en Paulien Nienhuis van Symbol waren bij de uitreiking aanwezig. “Lean helpt bij het continu verbeteren van processen,” aldus Paulien. “De Green Belts zullen ambassadeur zijn voor deze methodiek en zich inzetten voor de verspreiding van verbeteringen binnen de organisatie. Eigenlijk begint het echte werk nu pas!”