Creëer stabiele en voorspelbare processen

Het derde CIMM-niveau richt zich op het creëren van stabiele en betrouwbare processen met een voorspelbare uitkomst. Het voornaamste doel van het creëren van voorspelbare processen is het voorkomen van onveilige situaties , stress, fire fighting, lange levertijden en slechte kwaliteit.

Met andere woorden, het creëren van een omgeving waar men weet wat gaat gebeuren en waar duidelijke beloftes kunnen worden gedaan naar de klant. Vergeet niet dat een betrouwbare leverdatum doorgaans beter is dan een snelle maar onbetrouwbare leverdatum.

Lean focust zich in eerste instantie op het optimaliseren van de logistiek binnen een werkomgeving. Echter, door het creëren van stabiele en betrouwbare processen, waar mensen zich alleen richten op het toevoegen van waarde en het elimineren van verspilling, stijgt doorgaans ook automatisch de kwaliteit. In omgevingen die erg machine-afhankelijk zijn wordt ook vaak ‘Total Productive Maintenance’ (TPM) toegepast. Verder is ook ‘Theory of Constraints’ (TOC) of de Bottle neck theorie van Goldratt een krachtige methodiek om processen te verbeteren.

Vraag informatie of een offerte aan