Symbol BV > Continu verbeteren > Niveau 5 – DfSS – Focus op ‘Reliability’

Niveau 5 - DfSS - Focus op 'Reliability'

De filosofie achter Six Sigma vormt het ideale fundament voor dit vijfde niveau, waar we ons richten op de betrouwbaarheid en robuustheid van producten en (productie)processen. Belangrijk, want nieuwe producten vertonen maar al te vaak kinderziektes en het kan een tijd duren voordat het onderliggende proces onder controle is.

DfSS (Design for Six Sigma) is een systematische en rigoureuze methode om te komen tot nieuwe producten en processen die verwachtingen overtreffen en presteren op een Six Sigma-kwaliteitsniveau. Daarbij wordt al in de vroege ontwerpfase rekening gehouden met klantspecificaties en het algehele productieproces. Belangrijke aandachtspunten en risico’s worden in kaart gebracht en krijgen extra aandacht. Quality Function Deployment, Poka Yoke, Design for Excellence en instrumenten als Tolerantie analyse, Design of Experiments en Reliability Engineering vinden op dit niveau hun toepassing.

Een organisatie die DfSS-experts in huis heeft, beschikt over mensen die nieuwe producten en processen weten te ontwikkelen op een manier die borg staat voor een probleemloze start van de productie en een hoge productkwaliteit.

>> Meer lezen over Design for Six Sigma

DfSS - The Bathtub Curve

The Bathtub Curve

Symbol BV
info@symbolbv.nl


Site en linkbuilding door Webton

Palatijn 14
7521 PN Enschede
T 053 20 30 240
F 053 20 30 241

Maanlander 14
3824 MP Amersfoort
T 033 20 30 200

Nieuwsbrief