green trainingen

Lean Six Sigma Green Belt training volgen?

Een Lean Six Sigma Green Belt is iemand die verantwoordelijk is voor het efficiënt inrichten en uitvoeren van processen. Door de juiste combinatie van specialistische kennis.

 

Direct naar de juiste Green Belt training?

green belt lean six sigma green belt

De Lean Six Sigma Green belt opleiding in het kort

Lean Six Sigma Green Belts zijn specialisten in het uitvoeren van Lean Six Sigma projecten. Met de juiste combinatie van specialistische kennis van het proces en toepassing van Lean Six Sigma technieken, is de Green Belt in staat significante verbeteringen te realiseren. De impact op de organisatie en de besparingen kunnen net zo groot zijn als die van een Black Belt project, maar over het algemeen zijn Green Belt projecten vaak kleiner van omvang en zijn ze minder complex dan Black Belt projecten. De scope van een Green Belt project heeft vaak betrekking op één bepaalde afdeling of proces. Green Belts kunnen alleen werken of binnen een team als project leider. Teamleden van Green Belt projecten kunnen zelf ook Belt zijn, maar het kunnen ook werknemers zijn zonder specifieke Lean Six Sigma kennis.

six sigma green belt cursus

Een Lean Six Sigma opleiding volgen

Een Lean Six Sigma Green Belt is iemand die verantwoordelijk is voor het efficiënt inrichten en uitvoeren van processen. Door de juiste combinatie van specialistische kennis, Lean management, statistische analyse en de gestructureerde Lean Six Sigma methodiek bereikt de Green Belt significante verbeteringen in doorlooptijd en kwaliteit. Symbol biedt branchegerichte Lean Six Sigma Green Belt trainingen voor de industrie, dienstverlening en zorg.

Lean Green Belt en Six Sigma Green Belt

Heden ten dage zijn er twee verschillende soorten Green Belts. Dat is soms verwarrend. We leggen daarom hier uit hoe dit is ontstaan en wat het verschil is tussen enerzijds de Lean Green Belt (LGB) en anderzijds de Lean Six Sigma Green Belt (LSSGB).
De twee soorten Green Belt zijn er niet altijd geweest. Toen Motorola in de jaren ‘90 Six Sigma introduceerde, koppelden zij daar verschillende Belt-niveaus aan. Omdat het in die tijd alleen om Six Sigma ging, zijn dus ook de Belt-niveaus in principe gekoppeld aan de Six Sigma methodiek. In 2009 voegde de Lean Six Sigma Academy (LSSA) hier elementen van Lean aan toe. Sindsdien is de Green Belt gekoppeld aan de gecombineerde Lean Six Sigma methodiek.

Omdat veel organisaties wel de Lean elementen toepassen, maar (nog) niet de statistische Six Sigma elementen, worden er veel trainingen gegeven die niet het volledige Lean Six Sigma curriculum behandelen. In beginsel hanteerde de LSSA hiervoor een aparte naam, te weten ‘Lean Practitioner’. In 2015 is dit omgezet naar de Lean Green Belt. Het is dus belangrijk om te weten dat er een Lean Green Belt programma bestaat, dat alleen de Lean elementen behandelt en een Lean Six Sigma programma dat zowel de Lean als Six Sigma elementen behandelt. Heeft u vragen welke van deze twee trainingen bij u of uw organisatie past, neem dan contact op.

Meer informatie over de verschillende Belt levels vindt u hier.

Hoe hebben andere deze training beoordeeld?

Voor mij heeft deze cursus de basis in Lean en de bijbehorende theorieën bijgebracht door enthousiaste trainers.

Goede basis in Lean Six Sigma
Jelle Duidenaar, Waterschap

Samen met mijn collega de Six Sigma Green Belt training in Enschede gevolgd. Een prettige combinatie tussen de theorie en de praktijk waar wij als consulenten verder mee kunnen.

Prettige combinatie tussen theorie en praktijk
Josephine Koops, Consulente

De Lean Six Sigma Green Belt training gaf mij een helder inzicht in wat Lean is en het is voor mij de basis om stappen te maken in continu verbeteren.

Fijne opleiding met een leuke trainer
Rens Uitewoude, HR Manager

Wat leert u tijdens deze training?

Na de Lean Six Sigma Green Belt training kijkt u anders tegen processen aan. U kunt overbodige activiteiten identificeren en procesprestaties objectiever beoordelen. U beheerst de instrumenten waarmee u processen efficiënter kunt inrichten en fouten kunt reduceren. Betere procesprestaties en een hogere kwaliteit zijn het resultaat. Dit vertaalt zich in lagere kosten en een hogere klanttevredenheid.

Green Belt Examen / Certificering

Voor onze Lean Six Sigma Green Belt training wordt de mogelijkheid geboden om via de LSSA (Lean Six Sigma Academy) een internationaal erkend certificaat te behalen. Het volledige examen omvat een theorie- en een praktijkdeel. Het examen hiervoor wordt afgenomen volgens de richtlijnen van de LSSA.

Naar certificering


Andere trainingen, opleidingen en cursussen

 

Green Belt training bij u op locatie

Dat is mogelijk! Check hier de incompany mogelijkheden voor onze Green Belt trainingen. Of vraag direct een offerte aan.

Offerte opvragen
trainingen

Lean Six Sigma boeken

Degenen die meer willen weten over Lean Six Sigma worden geadviseerd om te kijken naar de boeken uit de reeks ‘De Beklimming’ of ‘Climbing the Mountain’, van de auteur H.C. Theisens. Er is een Yellow/Orange Belt, een Green Belt boek en een Black Belt boek. Naast een drietal lesboeken zijn er ook een tweetal oefenboeken.

Door de jaren heen zijn honderden boeken gepubliceerd over procesverbetering en kwaliteitsmanagement, waaronder veel boeken die specifiek over Lean, Kaizen, TPM of Six Sigma gaan. De boeken uit de reeks ‘Climbing the Mountain’ onderscheiden zich van andere boeken omdat ze een holistisch overzicht geven van al deze verbetermethoden, volgens het ‘Continuous Improvement Maturity Model’ (CIMM™). Dit raamwerk beschrijft het proces van continue verbetering vanaf het eerste stadium van continu verbeteren tot het leveren van producten en diensten op het niveau van ‘World Class’. Het CIMM raamwerk verbindt Lean, Six Sigma en andere verbetermethoden en bevat de ‘best practices’ technieken op het gebied van procesverbetering, kwaliteitsmanagement en het ontwikkelen van nieuwe producten.

Online bestellen

De Yellow Belt en Green Belt boeken zijn behalve in het Engels ook in het Nederlands beschikbaar. De boeken zijn via alle reguliere kanalen te bestellen, waaronder bol.com en managementboek.nl. Voor grotere aantallen en kwantumkorting kunt u rechtstreeks contact opnemen met de uitgever LSSA (Lean Six Sigma Academy).

lean six sigma yellow belt boek lean six sigma green belt boek lean six sigma black belt boek
Yellow & Orange Belt boek Green Belt boek Black Belt boek

Andere bekende boeken over Lean en Six Sigma die wij aanraden zijn de volgende:

  • Bohte, K., & Bohte, A. (2000). World Class Quality: Using Design of Experiments to Make It Happen. New York: Amacom.
  • Cox, J., & Goldratt, E.M. (1986). The goal: A process of on-going improvement. New York: North River Press. Croton-on-Hudson.
  • Imai, M. (1997). Gemba Kaizen: A Common sense, Low-Cost Approach to Management. New York: Mcgraw-Hill.
  • Liker, J.K. (2004). The Toyota Way: 14 Management Principles from the World's Greatest Manufacturer. New York: McGraw-Hill.
  • Rother, M., & Shook, J. (1999). Learning to see: Value Stream Mapping to Add Value and Eliminate MUDA. Cambridge: Lean Enterprise Institute, Inc.
  • Womack, J.P., & Jones, D.T. (1996). Lean Thinking: Banish Waste and Create Wealth in Your New York: Simon & Schuster.

Cursisten beoordelen onze Lean Six Sigma Green Belt training met een 8.6 van 10 sterren. Gebaseerd op 243 reviews.

Gratis de eerste 44 pagina’s het boek ‘De Beklimming – Lean Six Sigma Green Belt’ ontvangen?

Geschreven door H.C. Theisens (directeur Symbol)
Waardestrategieën, Geschiedenis van continu verbeteren, Filosofie en principes, Organisatie ontwikkelproces en Project selectieproces
Download het Gratis Boek
close-link