Succesvolle Lean transformatie met behulp van CIMM™

“HET LUKT ONS MAAR NIET OM OP TIJD TE LEVEREN. WE HEBBEN VEEL CONTROLES EN VEEL LAST VAN FOUTEN EN HERBEWERKINGEN. WE ERVAREN WEERSTAND ALS WE VERBETERINGEN WILLEN DOORVOEREN. WE HOUDEN ONS NIET AAN DE GEMAAKTE AFSPRAKEN. WE LEREN NIET VAN GEMAAKTE FOUTEN. WE HEBBEN VEEL LAST VAN FOUTEN EN INTERNE AFKEUR. DE EISEN VAN ONZE AFNEMERS WORDEN STEEDS COMPLEXER. WE HEBBEN GEEN GRIP OP HET ONDERHANDEN WERK. WE WILLEN ONZE LEVERANCIERS GRAAG MEER BETREKKEN IN HET CONTINU VERBETERPROCES.”

Waarschijnlijk heb je deze uitspraken wel eens gehoord. Of misschien spelen er andere zaken. Wij geloven dat het altijd en overal mogelijk is om het anders en beter te doen. Zelfs in de meest succesvolle organisaties zijn er kansen voor verbetering. Wil je blijvende impact realiseren, dan moet je rekening houden met zowel zichtbare als onzichtbare aspecten. De zichtbare aspecten zijn de technieken en activiteiten, zoals verbeterborden, projecten en analyses. De onzichtbare aspecten zijn leiderschap, communicatie en competenties, maar ook verantwoordelijkheid, eigenaarschap en discipline. Het gaat dus niet alleen om het verbeteren van de processen, maar ook om het ontwikkelen van de organisatie en de medewerkers. Een succesvolle transitie doormaken naar een organisatie die in staat is om continu te verbeteren? Begin dan met een analyse met de huidige status. Hieronder lees je meer over ons CIMM™-assessment. Of ga via onderstaande knop direct naar de CIMM™-scan en ontvang direct een pdf met de volwassenheidsstatus van jouw organisatie.

HET CONTINUOUS IMPROVEMENT MATURITY MODEL (CIMM™)

Om je organisatie richting en concrete handvatten te geven in continu verbeteren, hanteert Symbol het ‘Continuous Improvement Maturity Model’ (CIMM™). Dit raamwerk omvat een assessment dat inzicht geeft in waar je organisatie staat op het gebied van procesverbetering en organisatieontwikkeling. Ook blijkt uit dit assessment welke aanpak het beste past om de volgende stap te zetten in de Lean transformatie naar een succesvolle organisatie. In deze aanpak moet het verbeteren van de processen (Process) hand in hand gaan met het ontwikkelen van de medewerkers (People). Niet voor niets is ons credo:

Het CIMM™-assessment

Voor het realiseren van blijvende impact kijken we zowel naar de processen (process) als naar de organisatie (people), hierboven schematisch weergegeven. In veel gevallen starten we met het CIMM™-assessment, waarbij we kijken naar de vijf niveaus van procesverbetering en het bijbehorende gedrag van directie, management en medewerkers.

De uitkomst van het assessment vormt de basis voor de Lean transitie: het omvat een verbeterstrategie en het plan van aanpak. Alle elementen komen uiteindelijk samen in de transitieroadmap voor blijvende impact!

 

Verbeter de impact van jouw organisatie!

Herken je bovenstaande en wil je de verbeterstrategie binnen je organisatie succesvol en gedegen aanpakken? Neem dan contact met ons op! In de downloads op deze pagina vind je een uitgebreide toelichting op bovenstaande. We leggen je dan in detail uit hoe we te werk gaan!

Verbeteren in de industriële en automotive sector?

Meer weten over continu verbeteren volgens het CIMM™ raamwerk in jouw sector? Download dan hier de folder met uitgebreide informatie.

Verbeteren in de dienstverlening en zorgsectoren?

Manage je een dienstverlenende of zorgorganisatie en je wilt duurzame verbeteringen realiseren met onze gegarandeerde aanpak? Download dan hier de flyer met uitgebreide informatie.

Test gratis je organisatie en vul hier de online CIMM™-scan in!

We bieden je de mogelijkheid om alvast een idee te krijgen waar bij jouw organisatie verbeterpotentieel ligt. Het enige dat je hiervoor moet doen, is deze online CIMM™-scan invullen. Je ontvangt dan direct een terugkoppeling op zowel proces als organisatieniveau van je sterktes en zwaktes per niveau van de scan.

Meer informatie?

Natuurlijk kun je ook contact met onze adviseurs voor het direct beantwoorden van je vragen of voor het plannen van een (vrijblijvende) afspraak. Je kunt ons goed bereiken via 053 – 20 30 240 of laat je gegevens achter en formuleer je vraag via ons contactformulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

CIMM™ – Procesverbetering

Om de transformatie succesvol door te voeren, moet de organisatie haar processen continu vereenvoudigen, verbeteren en op elkaar afstemmen, te beginnen bij de basis (een solide fundament creëren). Het resultaat van procesverbetering is dat de organisatie in staat is om efficiënt en effectief te reageren op gebeurtenissen.

CIMM™ – Organisatieontwikkeling

Om competenties en capaciteit van de organisatie aan te laten sluiten bij het volwassenheidsniveau van de processen focust CIMM™ zich bij ieder niveau op leiderschap, ontwikkeling van competenties van medewerkers, ontwikkeling van de organisatiecultuur en de manier waarop de organisatie wordt aangestuurd.