Lean Transformatie

Hoe worden doelstellingen gehaald? Verliezen we ongezien tijd en geld?
Kijken we allemaal op dezelfde manier naar de organisatie? Wat is het huidige volwassenheidsniveau van de organisatie en wat is het gewenste niveau? Zijn Process en People in balans met elkaar? Ontdek meer over onze Lean transformatie, het CIMM™-assessment, True North en Hoshin Kanri, en de implementatie van Lean Six Sigma in je organisatie. Onze Lean transformaties zijn ontworpen om de productiviteit en winstgevendheid van jouw organisatie te verhogen.

Benieuwd hoe onze aanpak jouw organisatie kan transformeren?

Realiseer blijvend betere resultaten door een gestructureerde aanpak en bewezen technieken

Wil jij voorop lopen in een competitieve markt of voldoen aan een groeiende vraag? De Lean-transformatieaanpak van Symbol biedt dé oplossing. Deze aanpak helpt jouw organisatie om de juiste operationele verbeteringen door te voeren op het juiste moment. Wat deze aanpak zo krachtig maakt, is de synergie tussen de drie kernelementen: strategie, realisatie en competentieontwikkeling. Deze aanpak resulteert in kortere doorlooptijden (tot wel 40%), betere kwaliteit (tot wel 100% first time right) en aanzienlijk lagere operationele kosten.

Strategie

Vanuit de directieprioriteiten en het CIMM-assessment worden de visie en doelstelling bepaald. In Lean-termen noemen we dit de ‘True North’. We ontwerpen een transitieprogramma dat bestaat uit de juiste bouwblokken en verbeterprojecten die bijdragen aan het behalen van de doelstellingen.

Competentieontwikkeling

Hoe betrek, enthousiasmeer en ondersteun je, jouw medewerkers bij het realiseren van de lean transformatie doelstellingen? Samen ontwerpen we een ontwikkelplan voor directie, managers en medewerkers. Door het volgen van training worden kennis en vaardigheden opgedaan. Vervolgens coachen wij de mensen tijdens het uitvoeren van verbeterprojecten. Het management coachen we in hun rol als Champion.

Realisatie

Vanuit de strategische of operationele doelstellingen worden projecten geselecteerd en worden teams samengesteld en verantwoordelijkheden neergelegd. Projectleiders worden toegewezen aan de verbeterprojecten en medewerkers worden teamlid. Wij coachen de teams in de uitvoering van de lean transformatie, maar leveren desgewenst ook Young Professionals en interim managers die projecten kunnen oppakken.

symbol - climbing the mountain - op weg naar succes

De sleutels tot Lean succes

Het Lean transformatie model van Symbol zorgt voor een gestructureerde aanpak, waardoor nieuwe werkwijzen worden verankerd binnen de organisatie. Dit plan kent negen elementen:

t

Begrijp de huidige situatie

Start met een grondige evaluatie van je beleid, processen en uitdagingen via het CIMM™-assessment.

Creëer visie

Definieer duidelijke doelen voor de Lean-transformatie en communiceer deze met alle belanghebbenden.

Creëer betrokkenheid vanuit het kernteam

Een kernteam bouwt draagvlak in de organisatie en stelt een communicatieplan op om alle medewerkers te betrekken bij de verandering.

Identificeer kansen voor verbetering

Analyseer gegevens en vind gebieden van verspilling en inefficiëntie. Prioriteer verbetermogelijkheden op basis van impact en haalbaarheid.

Implementatie van de verbeterstrategie

Stel verbeterplannen op en gebruik Lean-tools en -technieken zoals Value Stream Mapping en Kaizen-projecten om gestructureerde oplossingen te ontwikkelen.

Creëer een cultuur van Continuous Improvement

Stimuleer medewerkers om actief betrokken te zijn bij het identificeren en oplossen van problemen.

Bewaak en meet de voortgang

Gebruik KPI’s om prestaties te meten en afwijkingen van doelen te identificeren.

Verankering in processen

Gebruik bestaande structuren voor verankering in operationele plannen en budgetten.

Blijf leren en verbeteren

Blijf leren van successen en mislukkingen en investeer in de ontwikkeling van competenties van medewerkers door training. Moedig experimenteren en leren aan.

75% doorlooptijd reductie

In een concurrerende markt stond Reinaerdt voor een cruciale uitdaging: de doorlooptijd van alle producten met 75% verminderen.

Met de deskundige begeleiding van Symbol’s consultants en een op maat gemaakt transformatieplan hebben we processen herontworpen en doorbraakprojecten gerealiseerd.

Resultaten:
✅ 75% reductie van doorlooptijden.
✅ Capaciteitsvergroting en werkkapitaalverbetering door voorraadafbouw.
✅ Kostprijsverlaging met 10-20% door afvalvermindering.

mensen gecertificeerd in Lean Six Sigma

organisaties op een hoger niveau gebracht

jaar blijvende impact

Verbeter je organisatie met Lean transformatie

Realiseer blijvende verbeteringen dankzij de inzet van gestructureerde aanpak en bewezen technieken. Via de Lean transformatie aanpak leert jouw organisatie grote en kleine verbeteringen zelfstandig te realiseren. Hierdoor haal jij je zakelijke doelstellingen en blijft jouw organisatie een aantrekkelijke werkgever voor huidige medewerkers en nieuw talent.

symbol - kantoor - lean transformatie

Samen de uitdaging aangaan

Heb je vragen of wil je meer informatie ontvangen over Lean transformatie bij Symbol? Vul dan ons contactformulier in en een van onze deskundigen zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen. We kijken er naar uit om jouw vragen te beantwoorden en te bespreken hoe we jouw organisatie kunnen ondersteunen bij het realiseren van blijvende verbeteringen.