Wat zijn we met zijn allen in een vreemde situatie beland. Zorgen om gezondheid van jezelf en je dierbaren, heel veel veranderingen in één keer in de maatschappij, binnen jouw privé situatie en op het werk.

Urgentie

De urgentie om te veranderen qua werk & de uitvoering was ineens heel nadrukkelijk aanwezig. Ik ben heel trots hoe we als Symbol team hiermee zijn omgegaan samen met de klanten & partners.

  1. Het virtuele trainingsaanbod heeft een versnelling doorgemaakt en is vergroot
  2. Audits bij klanten hebben we online gedaan
  3. We zijn gestart met webinars met meer dan 60 deelnemers en ontvingen goede feedback
  4. Diverse ad interim & advieswerkzaamheden zijn uitgevoerd vanuit huis
  5. We hebben de crisisorganisatie van GGD Drenthe mogen helpen bij het inrichten van de Corona test drive through
  6. De vrijdagmiddagborrel is in ere hersteld via ZOOM

Lessons learned, retrospective, evaluatie

In de dynamiek in de industrie zien we dat lessons learned, retrospectives en evaluaties om continu te verbeteren vaak niet de aandacht krijgen die ze verdienen. En als er al wel geëvalueerd wordt, dan blijft de voortgang op de gedefinieerde aanpassingen/acties achter. Tijdens de Corona Crisis veranderen er dagelijks/wekelijks heel veel zaken. Diverse zaken hebben een positieve uitwerking op jou als individu of als team, maar voor je het weet val je straks weer terug in oude patronen. Denk daarom eens na welke zaken je als positief ervaart en je graag wil behouden.

Een aantal positieve ervaringen die ik zie of hoor:

  1. Focus op hoofdzaken: je tijd is nu schaarser, omdat je ook je kinderen thuis aan het scholen bent of aan het zorgen bent voor je ouders, bewust of onbewust focus je je dan beter op de hoofdzaken. Waarom zou je dat eigenlijk niet altijd doen?
  2. Beter contact met klanten en leveranciers: heb je nu door de crisis ook andere gesprekken met je klanten & leveranciers? Hoe mooi is het dat relaties versterkt worden, dit zal de samenwerking verbeteren.
  3. Concreet en georganiseerd overleg: is een overleg ineens veel concreter, korter qua duur en laat men elkaar nu wel uitspreken? Neem je online vergaderervaringen mee naar jullie reguliere overleggen op kantoor of blijf online vergaderen in de toekomst.
  4. Thuiswerken: mis je je collega’s maar merk je ook dat je heel effectief bent als je een dag thuis werkt. Waarom zou je dit dan niet behouden?

Wat zijn jouw positieve ervaringen die je wilt blijven behouden? Ik wens jou en je collega’s veel reflectie en mooie inzichten.

Dennis van Scherpenzeel