Symbol BV > Niveau 2 – Kaizen – Focus op ‘Verbetercultuur’

Niveau 2 - Kaizen - Focus op 'Verbetercultuur'

Het tweede niveau focust op een cultuur waarin alle medewerkers betrokken worden bij het implementeren van verbeteringen. Symbol gaat hierbij uit van de filosofie die Masaaki Imai uiteenzette in zijn boek Kaizen (1986), als verklaring voor het competitieve succes van zijn vaderland. Kaizen gaat uit van het stap voor stap verbeteren van een product of dienst, met de werkvloer als vertrekpunt.

Op basis van Kaizen faciliteert Symbol medewerkers op de werkvloer. Met behulp van Visual Management en dagelijkse stand-up meetings maken we medewerkers betrokken en geven we hen inzicht in procesprestaties en mogelijke verbeteringen. Het continu realiseren van verbeteringen motiveert betrokken medewerkers en gestimuleerd hen om tot steeds betere resultaten te komen.

“Een cultuur van continu verbeteren vergt inzicht,
betrokkenheid en een proactieve houding”

Het opzetten van Visual Management en een dagelijkse stand-up meeting (Lean Daily Management) helpen om mensen te betrekken en ze inzicht te geven in procesprestaties en mogelijke verbeteringen. Ondanks het digitale tijdperk waar we in leven, wordt in deze fase vaak teruggegrepen naar fysieke planborden. Het uitgangspunt hierin is altijd dat de informatie moet zijn bedoeld voor, en beïnvloedbaar door, de mensen die er mee werken. Over het inrichten van de borden moet daarom goed nagedacht worden, samen met de directe medewerkers.

1 - Circle - PDCA 1

PDCA cirkel van Deming

De focus ligt in deze fase op kleine verbeteringen en niet op grote doorbraken. Elke week moeten er verbeteringen zichtbaar zijn om een constant gevoel van succes te bewerkstelligen. Als projectmatige aanpak van deze verbeterprogramma’s wordt vaak de PDCA cirkel van Deming gebruikt.

>> Meer lezen over Kaizen

Symbol BV
info@symbolbv.nl


Site en linkbuilding door Webton

Palatijn 14
7521 PN Enschede
T 053 20 30 240
F 053 20 30 241

Maanlander 14
3824 MP Amersfoort
T 033 20 30 200

Nieuwsbrief