Symbol BV > Niveau 4 – Six Sigma – Focus op ‘Capabiliteit’

Niveau 4 - Six Sigma - Focus op 'Capabiliteit'

Het vierde niveau focust op het terugdringen van variatie op het stabiele proces uit niveau 3. Hiermee wordt de voorspelbaarheid vergroot en worden uitval en fouten gereduceerd. In het vorige niveau is al veel gedaan om procesprestaties en kwaliteit meetbaar te maken. In deze fase wordt volgens de DMAIC aanpak gewerkt aan het terugdringen van variatie. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van statistisch onderzoek. Er is sprake van zogenaamde ‘doorbraakprojecten’, waarin – vaak hardnekkige – problemen worden aangepakt en opgelost.

Six Sigma: het reduceren van variatie

Six Sigma: het reduceren van variatie

Six Sigma is een langetermijnstrategie om organisaties op een andere manier te laten presteren. Het grote verschil met traditionele kwaliteitsprogramma’s is dat Six Sigma zich niet richt op het opsporen en verminderen van afwijkingen, maar de concrete middelen biedt die nodig zijn om doorbraken te realiseren en processen zo in te richten dat er geen fouten meer worden gemaakt.

Symbol heeft in de loop der jaren meerdere productiebedrijven en dienstverlenende organisaties ondersteund bij het invoeren van Six Sigma, als beproefde methodiek voor het verbeteren van bestaande én het ontwikkelen van nieuwe processen. Hiertoe hebben wij een standaardaanpak ontwikkeld, met een overzichtelijke structuur voor de projectorganisatie, duidelijke templates, opleidingsprogramma’s en projectcoaching.

>> Meer lezen over Six Sigma Deployment

Symbol BV
info@symbolbv.nl


Site en linkbuilding door Webton

Palatijn 14
7521 PN Enschede
T 053 20 30 240
F 053 20 30 241

Maanlander 14
3824 MP Amersfoort
T 033 20 30 200

Nieuwsbrief