Selecteer een pagina

Ontwikkeladvies

Ben jij getroffen door de coronacrisis of ben je op zoek naar ander werk? Wij kijken samen met jou naar de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Wij werken hierin samen met een aantal professionele loopbaanadviseurs. 

De stappen in het ontwikkeladvies

Stap 1

Meld je bij ons aan via het formulier onderaan deze pagina. We hebben alleen je naam, adres en arbeidssituatie nodig. Symbol registreert dan je aanvraag bij de overheid en zorgt voor de nodige verslaglegging en prestatieverklaring, die nodig zijn voor het verkrijgen van de subsidie.

Stap 2 : intakegesprek

We nodigen je uit voor een intakegesprek. Dit kan bij op kantoor, maar kan ook online via teams. Samen kijken we naar jou achtergrond, talenten en drijfveren.

Stap 3 : arbeidsmarktscan

Binnen het programma ‘NL Leert Door’ richten wij ons specifiek op de sectoren hightech, food, pharma en ICT. In deze sectoren hebben we een enorm netwerk, bestaande uit honderden bedrijven en duizenden contactpersonen die we rechtstreeks kunnen benaderen. Samen gaan we na welk bedrijf het beste bij jou past.

Stap 4 : CV op orde

De loopbaanadviseurs waar we mee werken hebben veel ervaring hoe een goed CV er uit moet zien. Zij nemen je CV door en geven je tips hoe je deze kunt verbeteren. Hetzelfde geldt voor je motivatiebrief.

Stap 5 : persoonlijk ontwikkelplan

Kennis van methodes als Lean, Six Sigma en Scrum is in de sectoren die we hierboven noemen een absolute must. Dit kan op verschillende niveaus (Basiskennis, Yellow, Orange, Green en Black Belt). Samen bepalen we op welk niveau jij wilt acteren. Samen stellen we voor jou een persoonlijk ontwikkelplan (POP) op.

Stap 6 : om- en bijscholing

Het vervolg op het loopbaanadviesgesprek is het volgen van de juiste training. Binnen het programma ‘NL Leert Door’ zijn er verschillende opleidingsvouchers te verkrijgen, die je bij ons kunt inzetten. En, wij verdubbelen de waarde van deze voucher als jij door corona je baan hebt verloren. Heb jij recht op €1.000,- dan krijg je van ons nog eens €1.000,- extra korting op de training die jij wilt volgen.

Stap 7 : stuur je CV en volg deze op

Je stuurt je CV naar het bedrijf waar jij aan de slag wilt. Wij kunnen je helpen aan de juiste contactpersoon. Onze loopbaanadviseurs doorlopen samen met jou dit proces.

Aanmelden voor ontwikkeladvies