Symbol BV > Organisatieontwikkeling > Talentontwikkeling

Ontdek, ontwikkel en ontketen jouw talenten

Symbol BV heeft als doel het optimaliseren van processen en het behalen van duurzame resultaten bij haar deelnemers en opdrachtgevers. Om hieraan verder bij te dragen heeft Symbol een unieke en innovatieve aanpak ontwikkeld met als thema Meer rendement uit LEAN én TALENT!

‘Wat maakt dat iemand daadwerkelijk
succesvol verbeteringen zal realiseren?’

Procesoptimalisatie zorgt voor de middelen die de organisatie hard nodig heeft om toegevoegde waarde te creëren. Bij talentmanagement wordt gekeken waar mensen van nature erg goed in zijn en wat hen motiveert, met als doel mensen in hun kracht te zetten. Veel organisaties werken met een programma voor talentmanagement. Het is de kunst om deze krachten te bundelen, talentontwikkeling te verbinden aan concrete procesverbeteringen. Dit leidt namelijk niet alleen tot duurzame, efficiënte en effectieve processen, maar draagt ook bij aan de drive, de motivatie en talenten van eigen medewerkers.

Om hieraan verder bij te dragen heeft Symbol, in samenwerking met Talenten.nl een groep topperformers in procesoptimalisatie geselecteerd. Uit de talentanalyses en de persoonlijke gesprekken is gebleken dat deze topperformers beschikken over correlerende talenten en drijfveren. Aan de hand hiervan is een het profiel van ‘Topperformer’ in procesoptimalisatie ontwikkeld. Dit profiel gaat uit van een specifieke set talenten en drijfveren die succesvolle verbeteraars gemeenschappelijk hebben in hun functie op het gebied van procesoptimalisatie.

1 - Talentontwikkeling 1

Ontdek, ontwikkel en ontketen je talent

Ontdek je talenten!

Hoe weet ik nou hoe ik mijn talenten optimaal ontwikkel en inzet? Welke persoonlijke talenten en drijfveren zijn naast het volgen van een training nodig, en hoe ontdek ik deze bij mezelf? Hoe word ik een topperformer?

Talenten (de natuurlijke aanleg voor bepaald gedrag) en drijfveren zijn belangrijke factoren die aanzetten tot gedrag of juist remmen. Gedrag wordt namelijk niet alleen bepaald door het “kunnen” (competenties en cognitieve capaciteiten), maar vooral ook door “willen” (drijfveren en talenten). Werken vanuit de persoonlijke drijfveren en talenten die hierbij aansluiten, levert een effectievere output en wordt als zeer motiverend ervaren.

Wij geloven dat iedereen talenten heeft, voor de meeste mensen zijn deze talenten echter zo vanzelfsprekend dat men zich hier niet bewust van is. Door inzicht te krijgen in deze talenten en natuurlijke drijfveren, wordt men zich bewust van valkuilen (“energievreters”) en vooral ook hoe men de eigen talenten optimaal en direct leert in te zetten.

Talentanalyse

Indien u zich aanmeldt voor een Lean Six Sigma opleiding, of als u een opleiding bij ons gevolgd heeft, adviseren wij u deze talentanalyse te laten maken. Uw persoonlijke talentanalyse wordt gespiegeld aan ons Topperformer profiel. De uitkomsten van deze analyse worden door een talentencoach in een uitgebreid gesprek aan u teruggekoppeld.

Door inzicht, bewustwording en coaching van uw persoonlijke talenten en drijfveren, en ook inzicht in uw voorkeursleerstijl haalt u het optimale uit uw opleiding.

Deze aanpak biedt u de kans om nog effectiever bij te dragen aan het realiseren van verbeteringen binnen uw organisatie, als ook van uw persoonlijke effectiviteit. Hiermee ligt de focus zowel op de inhoud van de opleiding als op het ontwikkelen en maximaal inzetten van uw persoonlijke talenten.

Leadership Development

De weg naar excellent presteren begint vaak bij het verstevigen van de kwaliteit van het management in uw organisatie. Symbol ondersteunt organisaties om de kwaliteit van management te verbeteren. We doen dit enerzijds door vakinhoudelijk coaching op het gebied van procesverbetering en kwaliteitsmanagement, en anderzijds door te coachen op leiderschap. Samen met een aantal experts op dit gebied is een speciaal Lean Leadership Development programma opgezet.

>> Vraag informatie aan

Symbol BV
info@symbolbv.nl


Site en linkbuilding door Webton

Palatijn 14
7521 PN Enschede
T 053 20 30 240
F 053 20 30 241

Maanlander 14
3824 MP Amersfoort
T 033 20 30 200

Nieuwsbrief