welke lean six sigma opleiding

Ga je een Lean Six Sigma opleiding volgen, dan kun je kiezen uit een aantal verschillende niveaus. Yellow Belt, Green Belt en Black Belt. Lees door als je wilt weten welke opleiding bij je past en wat er komt kijken bij certificering.

De Yellow Belt opleiding

Je kiest voor een Yellow Belt training wanneer basiskennis wilt opdoen over Lean en Six Sigma. In kort tijdsbestek leer je de basis van Lean en Six Sigma en maak je kennis met de meest gebruikte instrumenten. Na de training heb je voldoende bagage om te kunnen deelnemen aan Lean Six Sigma projecten in je bedrijf. Wil je na afloop van de Yellow Belt verder gaan, kun je ervoor kiezen een Green Belt of Black Belt training te volgen.

Wat doe je om het Yellow Belt certificaat te krijgen?

De opleiding zelf: Onze Yellow Belt opleiding bestaat uit een aantal onderdelen, in een intensieve trainingsdag leer je de achtergrond van Lean en Six Sigma én brengen we het geleerde direct in praktijk met interactieve werkvormen en een simulatiegame.

Zelfstudie: met onze boekenlijst en whitepapers plaats je het geleerde in een theoretisch kader
Follow-up: na afloop ontvang je een toegangscode tot een e-learning module. Je kunt op een interactieve manier de belangrijkste stof nogmaals de revue laten passeren.

Certificering: na afloop van de opleiding ontvang je een Lean Six Sigma Yellow Belt certificaat. Daarnaast kun je optioneel via de IASSC een online examen afnemen.

De Green Belt opleiding

Een Green Belt is dé opleiding voor jou als je de projectleider wilt worden van verbeterprojecten. Tijdens de Green Belt opleiding leer je alle relevante instrumenten uit de Lean Six Sigma toolbox, maar komt vooral ook de toepassing in de praktijk aan de orde. Je gaat uitgebreid oefenen met de instrumenten en kunt ze ook direct toepassen in je eigen werkpraktijk. Je kunt er ook voor kiezen om tijdens een praktijkopdracht gecoacht te worden door onze ervaren Black Belts.

Wat doe je om het Green Belt certificaat te krijgen?

De opleiding zelf: in een intensief trainingsprogramma (3 blokken van 2 dagen) leer je de achtergrond van Lean en Six Sigma én brengen we het geleerde direct in praktijk met verschillende simulaties.

Zelfstudie: met onze boekenlijst en whitepapers plaats je het geleerde in een theoretisch kader. Ook bevat de opleiding huiswerkopdrachten, waarin we onder meer verdiepen op het gebruik van Minitab.
Follow-up: na afloop ontvang je een toegangscode tot een e-learning module. Je kunt op een interactieve manier de stof nogmaals de revue laten passeren.

Examen: op de laatste trainingsdag maak je het Green Belt examen. Wanneer je hiervoor slaagt ontvang je direct het Lean Six Sigma Green Belt certificaat. Daarnaast kun je optioneel via de IASSC een online examen afnemen.

De Black Belt opleiding

Het hoogst haalbare Lean Six Sigma niveau is Black Belt. Met de Black Belt ben jij hét aanspreekpunt voor Lean Six Sigma binnen jouw organisatie. Je bent in staat om zelf complexe verbetertrajecten uit te voeren, begeleidt Green Belts en bent aanspreekpunt voor het management. Tijdens de training leer je alle ins en outs van Lean Six Sigma en bereiden we je voor op de zware rol van Black Belt. Deze opleiding is opgesteld volgens de ‘Body of Knowledge’ van de ASQ (American Society for Quality). Onze Black Belt wordt gegeven door een ervaren Master Black Belt die, naast de trainingsuren, beschikbaar is voor coaching op afstand. Daarnaast kun je er voor kiezen om tijdens je praktijkopdracht gecoacht te worden (on-the-job) door onze ervaren Master Black Belts.

Wat doe je om het Black Belt certificaat te krijgen?

De opleiding zelf: in een intensief trainingsprogramma (5 blokken van 2 dagen) leer je van een Master Black Belt de achtergrond van Lean en Six Sigma én brengen we het geleerde direct in praktijk.

Zelfstudie: met onze boekenlijst en whitepapers plaats je het geleerde in een theoretisch kader. Ook bevat de opleiding verschillende huiswerkopdrachten, waarin we onder meer verdiepen op het gebruik van Minitab.
Follow-up: na afloop ontvang je een toegangscode tot een e-learning module. Je kunt op een interactieve manier de stof nogmaals de revue laten passeren.

Individuele begeleiding: je kunt gedurende je opleiding gebruik maken van coaching op afstand van onze Master Black Belt.
Examen: op de laatste trainingsdag maak je het Black Belt examen. Wanneer je hiervoor slaagt ontvang je direct het Lean Six Sigma Black Belt certificaat. Daarnaast kun je optioneel via de IASSC een online examen afnemen.

Certificering en accreditatie

Onze opleidingen zijn opgesteld volgens de body of knowledge van de ASQ (American Society for Quality). Daarnaast zijn we geaccrediteerd door het IASSC en het CRKBO.

Informatie aanvragen over één van onze trainingen?