Controller/Boekhouder

Ben jij op zoek naar een bedrijf waar je volledig verantwoordelijk bent voor alle financiële zaken? En vind je daarnaast leuk om ook breder bezig te zijn dan alleen financiën? Ben jij goed georganiseerd, een aan pakker en wil je werken in een enthousiast team? Vind je het leuk om ook met klanten in contact te staan? Dan is deze functie geschikt voor jou.

 

Wat ga je bij ons doen

Primair ben je verantwoordelijk voor de gehele financiële administratie van een drietal werkmaatschappijen en de holding. We werken met AFAS waarin ook de cursistenadministratie is ingericht. Onze rapportages worden weergegeven met PowerBI. Heb je ervaring met PowerBI dan is dat een pré, maar niet noodzakelijk.

De werkzaamheden houden o.a. het volgende in:

 • Het boeken van inkoop- en verkoopfacturen.
 • Debiteurenbeheer en crediteurenbeheer.
 • Banken verwerken en betalingsbatches gereedzetten.
 • Verwerken van bestellingen via de webshop.
 • Maandafsluitingen doen (afschrijvingen, voorzieningen, voorraad, balans).
 • Beheren van het wagenpark (circa 20 auto’s).
 • Afstemming van verzekeringen met de verzekeringsadviseur.
 • Voeren van de salarisadministratie.
 • Afstemming met de accountant over o.a. afschrijvingen en controles.

Daarnaast werk je in een team met drie andere collega’s dat er samen voor zorgt dat alle trainingen en examens keurig verlopen. Wekelijks heb je een afstemmingsoverleg met de operationeel manager en directeur.

Financiele administratie

Rapportage & Analyse

Teamwork & Communicatie

Ons aanbod

Een prima salaris

Goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Reiskostenvergoeding

28 vakantiedagen

Nieuwe laptop en telefoonvergoeding

32 - 40 uren

Winstdeling

Flexibiliteit (thuiswerk mogelijk)

De leukste collega's van Nederland

Wie ben jij?

Je kunt goed samenwerken, maar tegelijkertijd ben je ook prima in staat om zaken zelfstandig op te pakken. Verder ben je goed georganiseerd, nauwkeurig en je hebt zaakjes altijd prima op orde. En uiteraard ben je ook gewoon een gezellige collega.

 • Je hebt een goed financieel inzicht en een ruime boekhoudkundige kennis
 • Je hebt een afgeronde opleiding (HBO).
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in een financiële functie.
 • Je hebt ervaring met AFAS (of vergelijkbaar systeem).
 • Je kunt goed met diverse computersystemen omgaan, waaronder Microsoft Office.
 • Je pakt de telefoon als er zaken geregeld moeten worden.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.
Symbol vliegtuig spel

Daarom wil je bij ons aan de slag

Wij geloven dat het overal en altijd mogelijk is het anders en beter te doen. Symbol begeleidt dit proces van continu verbeteren en organisatieontwikkeling door het geven van advies en trainingen. Onze klanten zijn grote nationale en internationale spelers zoals de Overheid, DSM, DAF en GGD. Maar we werken ook voor vele kleine organisaties.

Jaarlijks volgen 2.500 mensen onze trainingen of doen ze examen. Deze trainingen vinden plaats op onze kantoren in Enschede en Amersfoort, of bij bedrijven intern.

Ons team bestaat momenteel uit 40 enthousiaste professionals, die werkzaam zijn in heel Nederland. Voor ons kantoor in Enschede (op het Kennispark) zijn wij per direct op zoek naar iemand die verantwoordelijk is voor alle financiële processen i.s.m. onze externe accountant.

Over Symbol als werkgever

Symbol gelooft in de mogelijkheid van verbetering in elke organisatie. Wij inspireren medewerkers om te streven naar verbetering en begeleiden hen bij het implementeren van verbeteringen. Klanten kunnen bij ons terecht voor consultancy, training en projecten. Onze aanpak is gericht op ‘Voordoen – Meedoen – Zelf doen’ en we zijn pas succesvol als onze klanten hun doelstellingen bereiken.
Inspiring people, Improving processes.

symbol - kantoor - lean transformatie
symbol - team

Jouw ontwikkeling bij Symbol

Symbol is een snelgroeiende, maar hechte organisatie waar je gelijkgestemden ontmoet die net als jij iedere dag met veel plezier aan de slag gaan om relaties te ontwikkelen. Bij ons vind je dan ook uitdagend werk om helemaal in op te gaan, zodat je af en toe zelfs vergeet dat je aan het werk bent. En natuurlijk zijn de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden uitstekend.

* acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Maak deze vacature jouw nieuwe baan

Herken jij jezelf in dit profiel en ben je op zoek naar een uitdagende functie in een dynamische en inspirerende werkomgeving? Solliciteer dan vandaag nog! Stuur je LinkedIn-profiel, cv en/of korte motivatie naar onze recruiter via recruitment@symbol.nl of  vul het contactformulier hiernaast in. Wil je liever even bellen? Dat kan ook! Wij zijn bereikbaar op 053 203 0240.
  CV Uploaden (.pdf/.docx, max. 5 mb):