Pak je project: de start

Event (gratis) 13 oktober, 13:00 - 17:00 uur

Heb je je LSSA theoriecertificaat op zak? Pak dan zo snel mogelijk een verbeterproject aan binnen je organisatie om optimaal rendement van je opleiding te hebben én waarde toe te voegen binnen je organisatie. Om je daarbij te helpen organiseren we regelmatig een interactief programma ‘Pak je project’. Omdat we persoonlijk interactie hierbij belangrijk vinden organiseren we deze keer dit event weer op onze locatie in Amersfoort.

Omdat we zien dat veel van onze cursisten het lastig vinden om te starten met een project, geven we je tijdens dit event hiervoor handvatten. We werken in teams aan je eigen projectidee en -selectie. Verder wordt aandacht besteed aan roadblocks en hoe je deze oplost en krijg je tips hoe je je project succesvol afrond. 

Heb je al een project gekozen of daar al vergevorderde ideeën over, dan is het belangrijk om voor de juiste afbakening te kiezen. Hoe compacter en beter de scope van het project, hoe groter de kans op slagen. Veel cursisten vinden dit lastig. Tijdens dit webinar wordt ingegaan op de do’s en don’ts met betrekking tot de scopebepaling van een project. Daarnaast deelt een oud cursist zijn of haar best practices.

Vervolgens gaan we in groepjes aan de slag met het eigen project en scopebepaling, waarbij je tips krijgt van onze ervaren trainers en elkaar feedback gaat geven. Tot slot pakken we de eventuele roadblocks aan en lossen we de redenen op die leiden tot het stranden van een project.

 

Voor wie

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die het LSSA theoriecertificaat van een Green of Black Belt training heeft behaald en een project gaat uitvoeren.

 

Doel

Inzicht geven in, kennis verschaffen voor de opzet van een succesvol Lean of Lean Six Sigma Green of Black Belt project en het geven van concrete handvatten voor de start van je project, zoals projectidee, -selectie en -scope en inzicht in eventuele roadblocks.

 

Programma

13:00 uur: ontvangst met koffie of thee
13:30 uur: Start event met welkom en introductie
13:45 – 14:15 uur: Hoe begin je een project en waar loop je tegenaan – Jan Alexander Knol en Ed van Deenen, Symbol
14:15 – 14:45 uur: Best practices oud cursist – Herbert Koppelman, Witte van Moort
14:45 – 15:00 uur: Pauze
15:00 – 15:45 uur: Workshop en terugkoppeling
15:45 – 16:00 uur: Afronding
16:00  – 17:00 uur: Napraten met hapje en drankje

 

Wanneer en waar

Het event vindt plaats op 13 oktober van 13:30 tot 17:00 uur op onze locatie in Amersfoort, pal tegenover het Centraal Station.

 

Niet missen?

Mis dit unieke kosteloze event niet en meld je alvast aan via onderstaand formulier. We kunnen een beperkt aantal deelnemers hosten, dus wees er snel bij!

Inschrijven