quality symbol

 • Omschrijving
 • Inhoud
 • Certificering
 • Inschrijven
 • Informatie aanvragen
 • Producten van topkwaliteit komen tot stand in een organisatie met een focus op resultaten voor uw onderneming en klanten, en oog voor de kwaliteit van processen en mensen. Hoe ontwikkelt u de skills van uw medewerkers om dit in uw eigen organisatie te creëren?

  Het inrichten van kwaliteit en prestatiemanagement in een organisatie vraagt niet alleen om vakinhoudelijke kennis, het vraagt ook om modern leiderschap en teamspirit. Samenwerken met leveranciers, consultants, klanten, opdrachtgevers en collega´s is een must. Tijdens deze unieke minor Quality & Performance Management leren deelnemers niet alleen hoe beleid moet worden geformuleerd, maar ook hoe het beleid moet worden uitgevoerd. Ze verdiepen zich in technieken als Six Sigma, QSA, FMEA en MSA en passen die toe op concrete projecten die de producten en processen in de eigen organisatie naar een hoger niveau brengen.

  De minor is opgezet en wordt gegeven in samenwerking met Hogeschool Windesheim in Zwolle en met Lloyd’s Register Nederland.

  Voor wie is deze training?

  Het programma is bestemd voor medewerkers, kwaliteitsfunctionarissen, teamleiders en managers die willen investeren in vakinhoudelijke kennis, persoonlijke groei en het verbeteren van de kwaliteit en resultaten van de eigen organisatie. Wilt u de kwaliteit en prestaties van uw medewerkers en organisatie aantoonbaar verbeteren? Werkt u vanuit verschillende discplines als Technische Bedrijfskunde (TBK), Werktuigbouw (WTB) en ICT? Investeer dan in uw medewerkers door dit unieke programma Quality and Performance Management waar uw praktijk en de laatste inzichten in kwaliteits- en prestatie management in samenkomen.

  Doelstelling en inhoud

  Het programma omvat twee lesblokken en parallel daaraan een praktijkopdracht van een half jaar. In deze minor gaat u als medewerker van een industrieel bedrijf samen met WTB, TBK of ICT studenten aan de slag met een opdracht uit uw beroepspraktijk waarmee producten en processen aantoonbaar worden verbeterd. U investeert dus niet alleen in de kennis en persoonlijke ontwikkeling van uw medewerkers, maar realiseert ook vernieuwing van uw eigen organisatie. Een win-winsituatie voor u als werkgever en uw medewerker. De minor omvat drie delen:

  • Blok 1: Quality & Performance Systems (9 EC)
  • Blok 2: Quality & Performance Leadership (9 EC)
  • Praktijk: Quality and Performance Project (12 EC)

  Onder de tab ‘Inhoud’ vindt u meer informatie over deze delen.

  Docenten en medestudenten

  In dit programma krijgen deelnemers les van Windesheim docenten, consultants (Symbol BV en Lloyd’s Register) en van managers die bij gerenommeerde bedrijven werken aan topkwaliteit en resultaten. Uw medewerkers volgen samen met studenten de lessen en werken vervolgens gezamenlijk aan de praktijkopdracht. Bij praktijkopdrachten krijgt elk team een coach toegewezen. Daarnaast kijken we bij andere bedrijven in de keuken waar medestudenten en cursisten opdrachten uitvoeren. De kennisuitwisseling tussen cursisten, studenten, docenten en managers uit het bedrijfsleven en coaches van Windesheim levert een unieke leeromgeving waar bedrijven en studenten veel van opsteken.

  Duur minor Quality Management

  Het programma start in september 2017 en eindigt in januari 2018. Tijdens de in totaal 15 lesweken is er op iedere donderdag college van 16.00 uur tot 20.30. Team-coaching is op donderdag tussen 13.00 en 16.00 uur.

  Studiebelasting

  In totaal 87 contacturen en ca 12-16 uren per week voor projectuitvoering, projectoverleg en zelfstudie.

  Toelatingseisen

  Om toegelaten te kunnen worden tot deze module, beschikken deelnemers in ieder geval over een mbo-4 of havo-diploma en meerjarige werkervaring in productie of dienstenprocessen. Ook beschikken ze over een relevante werkomgeving waar de praktijkopdracht uit de module kan worden uitgevoerd.

  Niveau

  HBO / HBO+.

  Minimum aantal deelnemers

  De training gaat door bij minimaal 20 deelnemers (reguliere, deeltijdstudenten en deelnemers vanuit het bedrijfsleven).

 • Wat houdt de Quality and Performance Management training in?

  De studie omvat twee lesblokken van acht weken, parallel aan deze lesblokken loopt een praktijkopdracht.

  Blok 1: Quality & Performance Systems (9 EC)

  Topkwaliteit vraagt om een perfect ingerichte organisatie en effectief leiderschap. Dat is de opgave waarmee je in dit blok aan het werk gaat. Hoe richt u de organisatie in voor het bereiken van topresultaten van en voor klanten? Hoe wordt een kwaliteitsmanagementsysteem ingericht? Wanneer voldoet een bedrijf aan de ISO 9001:2015? Welke tools en methodieken op het gebied van kwaliteit en resultaten kan een organisatie inzetten? Op wat voor kwaliteitsniveau opereren organisaties? In het beantwoorden van deze vragen wordt gekeken naar zeer verschillende branches zoals de automotive, aerospace, food, logistiek en de bouw- en installatiebranche.

  Blok 2: Quality & Performance Leadership (9 EC)

  Als organisatie bent u onderdeel van een keten waarin diverse stakeholders verwachtingen en eisen hebben. De grootste uitdaging daarbij is om continu aan al deze eisen en verwachtingen te voldoen en dit zo efficiënt te doen zodat u onderscheidend bent in de markt. In dit blok staan de stakeholders en uw medewerkers centraal. Hoe worden de prestaties van de eigen organisatie en die van leveranciers en klanten beheerst en verbeterd? Hoe betrekt u medewerkers en stakeholders in het creëren van een omgeving van topresultaten? Met deze vragen kijken we verder dan tools en instrumenten. We gaan de relatie aan met stakeholders binnen en buiten de organisatie om met elkaar resultaten te boeken.

  Praktijk: Quality and Performance Project (12 EC)

  Parallel aan de lesblokken gaan uw medewerkers in teamverband samen met studenten aan de slag met een opdracht in uw onderneming. Ze gaan kwaliteits- en performancetechnieken toepassen zoals FMEA, 8D, MSA, Six Sigma, Lean, ISO normering, Customer Journey en Stakeholder management. In de lessen hebben ze deze technieken geleerd of kennis erover verdiept. Ze passen deze methoden en technieken toe om de kwaliteit van producten en/of processen aantoonbaar te
  verbeteren.

 • Toetsing

  Elke lesblok wordt afgesloten met een toets. Parallel aan deze lesblokken loopt de praktijkopdracht die door een aantal assessments wordt beoordeeld. In totaal verdienen uw medewerkers met deze module 30 EC.

  Certificaat

  Bij het succesvol afronden van de module ontvangen cursisten een certificaat van Windesheim.

 • Prijs & locatie

  De kosten voor de opleiding bedragen € 3750,- (exclusief BTW) per deelnemer. U kunt, afhankelijk van de branche waarin u werkzaam bent, in aanmerking komen voor diverse subsidies.

  Locatie

  Campus Windesheim, Zwolle

 • Informatie aanvragen over deze training?

BewarenBewaren

BewarenBewaren