Symbol BV > Smart Industry > Operational Excellence / Variation reduction

Operational Excellence / Variation reduction

5-operational-excellence_oranje

Operational Excellence Variation Reduction
Operational Excellence richt zich op een optimaal voortbrengingsproces op basis van de verwachtingen van klanten, zonder fouten, op tijd en op een kostenefficiënte manier.  Binnen SMART Industry is het een randvoorwaarde dat productie en logistiek presteren op een hoog niveau van Operationele Excellence. De organisatie moet continu bezig zijn met het verbeteren van haar processen om steeds efficiënter en effectiever te worden.

Het proces van continu verbeteren van processen wordt beschreven door het ‘Continuous Improvement Maturity Model’ (CIMMTM). Dit model bevat de best practices van ‘Total Quality Management’ (TQM), Kaizen, ‘Total Productive Maintenance’ (TPM), ‘Theory of Constraints’ (TOC), Lean Manufacturing en Six Sigma.

De basis is het creëren van een stevig fundament. Hiervoor is een goede en veilige en georganiseerde werkomgeving nodig, alsmede betrouwbare machines en gestandaardiseerd werk. Deze fundering zorgt voor een solide basis voor alle toekomstige initiatieven en verbeterprogramma’s. In de ‘Factory of the Future’ is geen ruimte voor troep, olie, lawaai of onveilige situaties. Werkinstructies en tekeningen zijn via iPads, tablets en Apps overal en direct toegankelijk. Terwijl in ziekenhuizen de operatiekamer steeds meer gaat lijken op een productielijn, gaat de productielijn steeds meer lijken op een operatiekamer.

Het tweede CIMM-niveau richt zich op het creëren van een cultuur waarin alle medewerkers bij het verbeterproces betrokken zijn en continu samenwerken aan een gestroomlijnd proces. In de ‘Factory of the Future’ is geen ongeplande stilstand en zijn er nauwelijks incidenten. Digitale borden en Apps geven constant inzicht in de actuele status van het productieproces en waar het proces aandacht nodig heeft. ‘Reliability Centered Maintenance’ (RCM) wordt binnen SMART Industry nog belangrijker dan het nu al is om storingen en ongeplande stilstanden volledig uit te bannen.

Het derde CIMM-niveau richt zich op het creëren van stabiele, betrouwbare en voorspelbare processen. Dit niveau focust zich op het optimaliseren van de logistiek binnen de productieomgeving met behulp van Lean. Deze aanpak heeft als uitgangspunt het creëren van waarde en het voorkomen van verspillingen zoals wachten, herbewerking, fouten en voorraden.

Het vierde CIMM-niveau richt zich op het verminderen van variatie in de stabiele processen die zijn gecreëerd in de eerste drie niveaus. Data analytics en statistische technieken worden toegepast door Green en Black Belts om de prestatie van processen en producten te analyseren en te verbeteren.

In het vijfde CIMM-niveau wordt een koppeling gemaakt met het ontwikkelproces waar ‘Design for Six Sigma’, ‘Design for Excellence’ en ‘Reliability Engineering’ worden toegepast, met als doel om nieuwe producten foutloos in productie te nemen.

Lees verder:

161103-logos-partners-smart-industy

 

Symbol BV
info@symbolbv.nl


Site en linkbuilding door Webton

Palatijn 14
7521 PN Enschede
T 053 20 30 240
F 053 20 30 241

Maanlander 14
3824 MP Amersfoort
T 033 20 30 200

Nieuwsbrief