Sr. Consultant – Automotive

In elke organisatie liggen kansen voor verbetering. Daar geloof jij in – net als wij. Jouw klanten in de automotive industrie begeleid je bij het ontwikkelen én uitvoeren van een verbeterstrategie die tastbare resultaten oplevert.

 

Daarom wil je als senior consultant automotive bij Symbol werken

 • Je werkt in complexe trajecten, waarbij vaak ook het veranderkundige aspect een belangrijke rol speelt.
 • Je helpt met het uitbouwen van de activiteiten binnen de automotive.
 • Je werkt voor dé expert als het gaat om continu verbeteren in de complexe supply chains met veeleisende OEM-ers. Symbol is werkzaam voor 80 % van de automotive suppliers en in de semiconductor.

Dit ga je bij ons doen

Je modereert teamsessies, verzorgt trainingen en voert ook zelf verbeterprojecten uit. Hierbij gebruik je de bekende automotive technieken (core tools, 8D, FMEA, APQP) en technieken uit de Lean Six Sigma-toolbox. In grotere projecten of als interim manager ben je verantwoordelijk voor het programma-management en aansturing van het team. Jouw kennis op het gebied van Quality Management Automotive (IATF 16949:2016) draagt bij aan het verkorten van doorlooptijden, het reduceren van afkeur/uitval én het verhogen van proces capability.

Je houdt je ook hiermee bezig:

 • Je verbetert de strategische, tactische en operationele prestaties bij opdrachtgevers.
 • Samen met het accountteam werk je aan het uitbouwen van ons relatienetwerk in de automotive. Je schrijft mee aan de inhoudelijke kant van offertes.
 • Voor onze team van Young Professionals treed je op als coach. Je begeleidt hen inhoudelijk bij de uitvoering van hun opdrachten, maar ook op persoonlijk vlak.

 

Jij bent…

een energieke persoonlijkheid en een betrokken teamspeler. Je bent commercieel ingesteld en hebt al een groot en relevant netwerk, dat je goed onderhoudt. Uit dit netwerk werf je gemakkelijk opdrachten voor jezelf en collega’s. Bij voorkeur woon je in het midden of zuiden van Nederland, maar je vindt het geen enkel bezwaar om te reizen – soms naar het buitenland.

 

Dit breng je ook mee

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding.
 • Minimaal vijf jaar ervaring in de automotive – ervaring als consultant is een pre;
 • Ervaring in het aansturen van projecten.
 • Ervaring in het opzetten en implementeren van managementsystemen als IATF 16949:2016.
 • Ervaring met het verzorgen van automotive trainingen (core tools, 8D, FMEA, interne auditing, VDA6.3, APQP, Lean, Six Sigma).
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.

 

Jouw ontwikkeling bij Symbol

Symbol is toonaangevend op het gebied van procesverbetering en kwaliteitsmanagement. Onze consultants – jouw nieuwe collega’s dus – hebben een hoog kennisniveau en veel praktijkervaring. Ook jij krijgt bij ons de ruimte om je verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld tot (Master) Black Belt, VDA6.3 en IATF 16949 1st/2nd party auditor. Ook kun je eens in de drie maanden aansluiten bij onze organisatiebrede kwartaalmeetings, met een inhoudelijk én informeel programma. Daar groeien we samen van.

 

Dit krijg je van ons

Symbol is een snelgroeiende, maar hechte organisatie waar je gelijkgestemden ontmoet die net als jij iedere dag met veel plezier naar het werk gaan. Bij ons vind je dan ook uitdagend werk om helemaal in op te gaan, zodat je af en toe zelfs vergeet dat je aan het werk bent. En natuurlijk zijn de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden uitstekend. Je krijgt:

 • een prima salaris
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een lease auto
 • de mogelijkheid om je via diverse trainingen steeds verder te ontwikkelen tot (Master) Black Belt, VDA6.3 en IATF 16949 1st/2nd party auditor

 

Over Symbol als werkgever

Symbol gelooft dat het altijd en overal mogelijk is het anders en beter te doen. Zelfs in de beste organisaties liggen kansen voor verbetering, en iedere medewerker heeft een rol in het verbeterproces. Door die medewerkers te inspireren om te wíllen verbeteren en tegelijkertijd procesverbeteringen door te voeren ontwikkelen wij organisaties verder. Klanten kunnen dus bij ons terecht voor consultancy, training en projecten. Daarbij geloven wij dat organisaties pas écht baat hebben bij onze hulp, als ze het ook zonder ons kunnen. In onze aanpak staat daarom ‘Voordoen – Meedoen – Zelf doen’ centraal. Wij zijn pas succesvol als onze klanten hun doelstellingen hebben gehaald. Deze aanpak leidt voor klanten tot tastbare resultaten.

 

Maak van deze vacature jouw nieuwe baan:

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en ambieer je een functie in een dynamische en inspirerende werkomgeving, solliciteer dan vandaag nog. Mail daarvoor je cv en korte motivatie naar Nicole Oudshoorn: Nicole.Oudshoorn@symbol.nl. Liever even met Nicole bellen? Kan ook! Ze is bereikbaar op 06-51289385. Goed om te weten: een assessment maken en een presentatie geven zijn deel uit van het selectieproces.

* acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld