Met de innovatievoucher kan bij de Provincie Overijssel subsidie worden aangevraagd voor het uitvoeren van een haalbaarheidsproject. Met deze voucher wil de provincie Overijssel proces- en productvernieuwing stimuleren. Voor 2018 en 2019 is er ieder jaar € 600.000 beschikbaar.

Waarvoor kan subsidie worden aangevraagd?

Subsidie kan worden aangevraagd voor één van de volgende haalbaarheidsprojecten:

  1. Het uitvoeren van een haalbaarheidsproject voor een innovatie.
  2. Het uitvoeren van een haalbaarheidsproject voor een smart industry innovatie. Hiermee bedoelen wij verregaande digitalisering en verweving van apparaten, productiemiddelen en organisaties waardoor nieuwe manieren van produceren, nieuwe producten en diensten en nieuwe sectoren ontstaan.
  3. Het uitvoeren van een haalbaarheidsproject voor een maatschappelijke innovatie.

De voorwaarden

Per haalbaarheidsproject zijn er verschillende voorwaarden om in aanmerking te komen voor de subsidie. Meer informatie over de subsidie en voorwaarden vindt u op de website van de Provincie Overijssel. Samengevat betekent dit dat subsidie voor een haalbaarheidsproject zoals genoemd onder punt 1 van toepassing is voor alle mkb-ondernemingen in Nederland (de dienstverlenende organisatie moet dan in Overijssel gevestigd zijn), de subsidie voor een haalbaarheidsproject zoals beschreven onder punt 2 is uitsluitend bedoeld voor mkb-ondernemingen in Overijssel.

Ondernemers en organisaties kunnen met deze voucher een innovatievraagstuk neerleggen bij onder andere kennisinstellingen (punt 1 ) of een bedrijf met specifieke kennis op het gebied van smart industry (punt 2).

Symbol, Smart Industry Network en PNO

Symbol is partner in het Smart Industry Network, beide met een vestiging in Overijssel. De partners binnen dit netwerk kunnen ondersteunen bij met name haalbaarheidsstudies zoals genoemd onder punt 1 en 2. Uw subsidieaanvraag dient zeer zorgvuldig te worden ingediend. PNO, eveneens partner binnen dit netwerk, heeft veel ervaring in het formuleren van subsidieaanvragen en in het ondersteunen de klant hierbij waar nodig.

Interesse?

Overweegt u gebruik te maken van deze subsidieregeling of wilt u vrijblijvend meer informatie hierover ontvangen? Vult u dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op! Of neem direct contact op met onze partner PNO voor ondersteuning bij uw aanvraag.