Op 20 juni ging het in Amersfoort over ‘Change!’ tijdens de Symbol Inspiratiedag. Kees van Krevel van de Nationale Politie gaf in een boeiende presentatie weer hoe hij met dit thema omging tijdens de invoering van de bodycam bij de Politie. Hoe creëerde hij draagvlak hiervoor en hoe ging hij om met weerstand. Het kleurendenken van Leon de Caluwé en Hans Vermaak heeft hem hierbij geholpen.

Kleurdenken

In een workshop konden de deelnemers zelf aan de slag met het kleurdenken. Kern daarbij was wat zijn de persoonskenmerken per kleur en hoe ga je dan om met teamleden met verschillende kleuren. En bovenal, wat is eigenlijk je eigen kleur en wat is dan je eigen valkuil. Voor veel deelnemers een eye-opener!

Felicitaties voor de geslaagden

Na de workshop kleurdenken werden de geslaagden in het zonnetje gezet. Symbol feliciteert nogmaals Auktje Bootsman van Gemeente Groningen, Elisa Verfoort van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), Marjolein de Brouwer, Stephan Huijgen van Norma Drachten B.V., Harry Witteveen van Interface en Peter Reede van Atos met het behalen van hun certificaten Lean en Lean Six Sigma! We wensen jullie veel succes met de verbeterprojecten!

Be the change you wish to see

Na de pauze nam Roger Beumer de deelnemers mee in een interactieve werksessie op het thema verandering en je eigen aandeel hierin. Immers iedereen wil verandering, maar niemand wil veranderd worden. Hoe ga je dan aan de slag met de gewenste verandering? Welke principes spelen hierbij een rol? In workshops werden de deelnemers uitgedaagd om hierover na te denken en een plan te bedenken.

Tot slot was er tijd om nog even gezellig na te praten bij een drankje en een hapje, alvorens ieder weer huiswaarts keerde.

Download hier de presentaties

Wil je de presentaties nog eens nalezen, download ze dan via onderstaand formulier! Heb je de bijeenkomst gemist? Dan kun je natuurlijk ook de presentaties downloaden en bekijken! Op het gebied van leiderschap en verandering organiseren we de volgende trainingen. Misschien is het wat voor jou?

Masterclass Lean Leadership & KATA coaching
Training Leading Change

  • * verplicht veld

Volgende inspiratiedag op 7 november 2019

Wil je er dan (weer) bij zijn? Registreer je dan alvast! Op deze pagina vindt je binnenkort ook het programma!