Woensdag 21 maart organiseerde Symbol in samenwerking met Global Knowledge het event ‘Agile & Lean: een mooi huwelijk!’ In Nieuwegein begroetten we een kleine 200 deelnemers. Na ontvangst met thee en koffie werd de deelnemers gevraagd om op een grote brown paper aan te geven waar zij staan qua toepassing van Agile en/of Lean in hun organisatie. Het resultaat was een mooi overzicht.

Agile & Lean: een mooi huwelijk

‘Agile’: hét jeukwoord van 2017!

Na een openingswoord volgde een levendige presentatie van Maurice van Wijk. Op zijn geheel eigen en gedreven manier gaf hij invulling aan het begrip Agile: ‘Wisten jullie dat het woord ‘Agile’ het jeukwoord van 2017 was?’. Het wordt te pas en te onpas gebruikt. Maar met een goede kennis van het begrip en juist gebruik in je werkomgeving kun je er veel mee bereiken. De letterlijke betekenis van het woord is ‘lenig’. In de context van organisaties en verandermangement betekent het hoe snel jouw organisatie kan meegaan in en inspelen op veranderingen in de wereld.

Haal meer uit je organisatie met Agile en Lean!

Na de pauze was het woord aan Edwin Kippers van Symbol, ook handbalcoach van heren Oranje. Hij ging in het op het begrip Lean, de grondbeginselen en toepassing ervan. Ook werd de brug gemaakt naar Agile. Uiteindelijk moet duidelijk zijn dat zowel Lean als Agile geen doelen op zich zijn, maar slechts methodieken om je organisatiedoelstellingen te halen. Beide methodieken kunnen prima naast elkaar of zelfs door elkaar gebruikt worden, als je maar voor ogen houdt wat je wilt bereiken!

Onderaan dit artikel ziet u een sfeerimpressie van het event. Op onze Facebookpagina vindt u een foto-overzicht.

Download de presentaties en de tekeningen!

Hierboven zag u al één van de tekeningen die gemaakt zijn tijdens het event. Deelnemers aan het event kunnen via deze link ook de overige tekeningen bekijken en de presentaties downloaden. We vragen u wel om eerst een kort feedbackformulier in te vullen, zodat we ook onze events steeds beter op uw wensen kunnen blijven afstemmen. Dit vergt slechts enkele minuten tijd, waarvoor alvast onze hartelijk dank!

Bekijk hieronder de sfeerimpressie!