Op 8 februari 2018 waren we op bezoek bij de Gemeente Wierden in het kader van het event: ‘Continu verbeteren bij gemeenten: pak de kansen!’. Zo’n 25 deelnemers, actief in diverse gemeenten, provincies en aanverwante organisaties kwamen naar het gemeentehuis in Wierden.

Na de opening van Jeroen Bos van Symbol gaf Jeroen Regtuijt van Regio Twente een kort schets van de ontwikkelingen binnen gemeenten. Regio Twente is het samenwerkingsverband van de veertien Twentse gemeenten met een verzorgingsgebied van ruim 628.000 inwoners. Regio Twente werkt onder meer aan projecten, verdeeld over de drie domeinen Gezondheid, Leefomgeving en Bedrijfsvoering.

Vervolgens gaf Martin Oplaat van de gemeente Rijssen-Holten een presentatie over het project ‘In control’ binnen het sociaal domein van de gemeente Rijssen-Holten en de inzet van LEAN hierbij. Na de korte pauze nam Agnes Brouwer de deelnemers mee in de aanpak en implementatie van Lean bij de gemeente Wierden, inclusief een kijkje achter de schermen op de gemba.

Er ontstonden levendige gesprekken over vraagstukken als wat is werkvoorraad en wanneer is het achterstand, de noodzaak van visualiseren, wat moet je wel en wat moet je niet monitoren en hoe kun je uniform toetsen.
Al met al een interessante bijeenkomst met enthousiaste feed-back van de deelnemers: “Zeer leuk en interessant om praktijkervaringen van anderen te vernemen!


Een impressie

Download hier de presentatie:

  • * verplicht veld