“Ik heb weer energie gekregen om door te gaan met ‘Lean’. Praktijkvoorbeelden (succes & ramp) zijn heel leerzaam! Agile, interessant onderwerp trouwens!, Vooral goed om ontwikkelingen te horen, geïnspireerd te worden door de presentaties en te netwerken, ervaringen te delen.” Zomaar enkele uitspraken van deelnemers aan de Inspiratiedag op 4 oktober die plaats vond in het nieuwe pand van Symbol in Amersfoort. Onderaan deze pagina kunt u de presentaties van de inspiratiedag downloaden.

Doel van de dag was om deelnemers te inspireren met projecten, hoe deze aan te pakken en om informatie over actuele thema’s te delen. Daarbij werd aan de geslaagden van de Lean en Lean Six Sigma’s examens het certificaat uitgereikt.

Johan Meima gaf een uitleg over slimmer werken. Door een aantal omgevingsfactoren neemt de werkdruk toe. Er is niet altijd ruimte en ook niet de noodzaak om daarvoor meer mensen aan te nemen. Maar er moet wel efficiënter en dus slimmer worden gewerkt, om de kwaliteit te kunnen waarborgen en zonder dat er ‘harder’ gewerkt moet worden. Het gaat daarbij om kansen benutten, risico’s verkleinen en iets teweeg brengen. Want uiteindelijk leidt slimme verandering tot grote vooruitgang! Harm Kruithof gaf zijn ervaringen weer met verbeterprojecten binnen het Rijn IJssel College in Arnhem. Tot slot gaf Gerard Versluis, consultant bij Symbol, de laatste ontwikkelingen op het gebied van Agile weer.

Master Black Belts geslaagd!

Tijdens de feestelijke uitreiking van de certificaten was er ook veel aandacht voor vier Master Black Black Belts die hun diploma in ontvangst konden nemen. Zij waardeerden de opzet van de opleiding en de mogelijkheid om ervaringen te delen met anderen om deze ervaringen weer in hun eigen omgeving te kunnen gebruiken.

Symbol feliciteert de Master Black Belts met het behalen van hun certificaat.

Download de presentaties

Heeft u de Inspiratiedag bijgewoond, of juist gemist? De presentaties kunt u hieronder downloaden. De volgende inspiratiedag zal plaatsvinden op 14 februari in Amersfoort. Naast een praktijkcase en een actueel onderwerp zal deze dag een interactieve opzet kennen, zodat deelnemers ruimte hebben om ervaringen te delen en zo te leren van ervaringen van anderen en te leren in diverse workshops en spelsituaties. Niet missen? Registreert u zich dan nu alvast via onze website!

  • * verplicht veld