Training volgen? Maak gebruik van het STAP-budget!

Per 1 maart 2022 geldt een nieuwe studiekostenregeling. Wil je je verder ontwikkelen en hiervoor een opleiding volgen (als werkende of werkzoekende), dan kun je per genoemde datum een budget aanvragen van maximaal € 1.000 per jaar. Deze vergoeding heet STAP-budget. STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Hiermee wil de overheid mensen helpen, die zich willen ontwikkelen om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. De huidige belastingaftrek voor studiekosten bij de inkomstenbelasting komt met de invoering van dit STAP-budget te vervallen. 

 

Met het STAP-budget wordt een training bij Symbol nog interessanter

Symbol heeft een erkend NRTO-keurmerk en daarmee komt iedere training die ze aanbiedt in aanmerking voor het STAP-budget. Hiermee wordt het volgen van een opleiding aanmerkelijk voordeliger of is in sommige gevallen zelfs kosteloos. Een mooie mogelijkheid dus om jezelf te ontwikkelen en meer waarde toe te voegen voor je organisatie en bovendien jouw positie op de arbeidsmarkt te verstevigen. Het volgen van opleidingen en het aanleren van nieuwe vaardigheden geeft je meer baanzekerheid in de toekomst.

 

Hoe werkt het STAP-budget?

Je kunt vanaf 1 maart 2022 het STAP-budget online aanvragen via het STAP- portaal van het UWV. De voorwaarden voor het aanvragen van een STAP-budget zijn per die datum ook zichtbaar in dit portaal. We noemen er alvast enkele:

  • Je bent tussen de 18 en pensioengerechtigde leeftijd
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of je hebt momenteel geen werk
  • In het jaar van aanvraag heb je niet eerder een STAP-budget ontvangen
  • Je ontvangt momenteel geen studiefinanciering, een lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.

Als je aanvraag wordt goedgekeurd, dan wordt het budget direct betaald aan de opleider. In tegenstelling tot eerdere regelingen, hoef jij zo dus niets te betalen. Je betaalt alleen het resterende deel boven de € 1.000. En je moet kunnen bewijzen dat je daadwerkelijk hebt deelgenomen aan de cursus via onze presentielijsten.

 

Waarom kiezen cursisten voor Symbol?

Symbol is specialist als het om trainingen en consultancy gaat op het vlak van continu verbeteren. We zijn vooral bekend om onze Lean en Lean Six Sigma trainingen. Door de goede balans tussen Lean en Six Sigma methodieken verkrijgen onze cursisten een grote vaardigheden in het verbeteren van processen en kwaliteit, zowel als het gaat om het verhogen van doorlooptijden door het elimineren van verspillingen als om het vergroten van kwaliteit door het reduceren van variatie. Deze trainingen worden worden gegeven door zeer ervaren en hoog opgeleide trainers en door onze cursisten gewaardeerd met een 8,6. Daarnaast kun je bij ons terecht voor waardevolle masterclasses en automotive trainingen.

Meer weten over jouw mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met ons op. We zijn te bereiken via 053 – 20 30 240 of via onderstaand contactformulier.


    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Blijf altijd op hoogte van nieuwste trainingen & het laatste nieuws over de verschillende sectoren. De berichten zijn geschreven door ervaren consultants in het vakgebied. Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!