Symbol BV > Trainingen > Hoe kwaliteitsbewustzijn te vergroten?

Hoe kwaliteitsbewustzijn te vergroten? «

Bedrijven met een hoog kwaliteitsbewustzijn op de werkvloer presteren aanmerkelijk beter. Het rendement neemt toe, u krijgt beter inzicht in de prestaties van uw proces, kosten gaan omlaag, meer tevreden klanten, minder klachten doordat medewerkers proactief handelen. Maar hoe kunt u dit kwaliteitsbewustzijn op de werkvloer vergroten en levend houden? De mate van kwaliteitsbewustzijn in bedrijven wordt bepaald door 3 factoren; technologie, organisatie en cultuur.

Voor wie

Voor iedere medewerker is het relevant dat er kwaliteitsbewust gewerkt wordt, daarom kan deze training gevolgd worden door zowel operators als MT-leden.

Doelstelling

Veel vaker dan men bij bedrijven denkt, speelt cultuur een grote rol. Meer dan de helft van de kwaliteitincidenten die zich voordoen, heeft te maken met gedrag. Een ‘slechte’ cultuur kan de kwaliteit negatief beïnvloeden. Een ‘goede’ cultuur kan juist een enorm positief effect hebben op kwaliteit. In ieder geval bepaalt de cultuur van een bedrijf de mate waarin technische en organisatorische maatregelen daadwerkelijk effectief zijn.

Na het volgen van deze training houden medewerkers tijdens hun dagelijkse werkzaamheden op de werkvloer meer rekening met kwaliteit en zullen ze hierin proactief handelen.

Inhoud

  • Wat is kwaliteit?
  • Inleiding in kwaliteitsbewustzijn
  • Van afdelingsdenken naar procesdenken
  • Kwaliteitsbewustzijn: waar te beginnen?
  • Praktijkvoorbeelden
  • 3 factoren: technologie, organisatie en cultuur
  • Gedrag en communicatie
  • Persoonlijk leiderschap
  • Implementatie en borging

Tijdens een intakegesprek wordt bepaald wat de huidige en de gewenste situatie op het gebied van kwaliteit is. Op basis van dit gesprek wordt de training bedrijfsspecifiek gemaakt, om zo direct de vertaalslag te maken met de eigen praktijk.

Duur

1 dag

Materiaal

De training voorziet in een hand-out voor elke deelnemer.

Niveau

Alle niveaus

Deze training verzorgen we uitsluitend incompany. Een incompany training biedt u de mogelijkheid om de training bedrijfsspecifiek te maken, zodat tijdens de training direct de vertaalslag wordt gemaakt tussen de theorie en uw eigen praktijk. Eigen cases en problemen worden dan tijdens de training behandeld.

Neemt u contact met ons op voor de diverse mogelijkheden, of laat via het tabblad ‘Informatie aanvragen’ uw gegevens achter. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Symbol BV
info@symbolbv.nl


Site en linkbuilding door Webton

Palatijn 14
7521 PN Enschede
T 053 20 30 240
F 053 20 30 241

Maanlander 14
3824 MP Amersfoort
T 033 20 30 200

Nieuwsbrief