symbol training overzicht

U wilt uzelf ontwikkelen op het gebied van continu verbeteren. Hierdoor bent u beter in staat om problemen in uw organisatie effectief aan te pakken. Er zijn verschillende methodieken en niveaus waarin u zichzelf kunt ontwikkelen, zoals Kaizen, Lean of Six Sigma. Welke methodiek en training het beste past hangt enerzijds af van de uitdaging waar uw organisatie voor staat en anderzijds van uw eigen interesse, functie en ervaring. Deze pagina geeft inzicht in de training die het beste bij u past.

Trainingen op het gebied van continu verbeteren

De training die het best bij uw organisatie past, hangt af van het CIMM-level. Dit is het niveau waarop uw organisatie presteert op het gebied van Operational Excellence. Door de online assessment te maken, krijgt u inzicht in dit niveau. Vervolgens kunt u hieronder zien welke training daar het beste bij dit niveau past.

CIMMTrainingNiveauMeer informatie
I5S werkplekorganisatieAlleMeer informatie
ITraining Within Industry (TWI)AlleMeer informatie
IIKaizen (Go to Gemba)AlleMeer informatie
IIRoot Cause Analysis / 8D-5WHYAlleMeer informatie
IIVisuele werkomgevingAlleMeer informatie
IIILean ExperienceAlleMeer informatie
IIILean Yellow BeltMBO-HBOMeer informatie
IIILean Green BeltHBO-HBO+Meer informatie
IIILean Black BeltHBO-HBO+Meer informatie
IVLean Six Sigma Yellow BeltMBO-HBOMeer informatie
IVLean Six Sigma Orange BeltMBO-HBOMeer informatie
IVLean Six Sigma Green BeltHBO-HBO+Meer informatie
IVLean Six Sigma Black BeltHBO+Meer informatie
VDesign for Excellence (DfSS)HBO+Meer informatie
VSMART Industry & Industry 4.0HBO+Meer informatie

*) Duur van training is afhankelijk van de situatie

Naast bovengenoemde trainingen op het gebied van continu verbeteren, organiseren wij ook een reeks van masterclasses. Klik hier voor een volledig overzicht van alle masterclasses.

Trainingen Kwaliteitsmanagement en Automotive

Naast trainingen op het gebied van continu verbeteren biedt Symbol ook trainingen op het gebied van kwaliteitsmanagement en automotive. Symbol is de Nederland dé aanbieder voor automotive trainingen op het gebied van kwaliteitsmanagement. We zijn reeds werkzaam voor ca 80% van de automotive suppliers en OEM’ers in Nederland.

TrainingDuurPrijsMeer informatie
Working in the Automotive Industry4 dagen€ 1995,-Meer informatie
IATF 16949-interne auditor – upgrade1 dag€ 695,-Meer informatie
Interne Auditing IATF16949:2016op aanvraagop aanvraagMeer informatie
IATF16949 en Core Tools2 dagen€ 1195,-Meer informatie
APQP & PPAPop aanvraagop aanvraagMeer informatie
Introductie VDA 6.3 Process Auditingop aanvraagop aanvraagMeer informatie
FMEAop aanvraagop aanvraagMeer informatie
FMEA – Harmonisatie 2019 transitietraining1 dag€ 695,-Meer informatie
MSA – Measurement System Analysisop aanvraagop aanvraagMeer informatie
8D Problem Solving Processop aanvraagop aanvraagMeer informatie
SPC – Statistical Process Controlop aanvraagop aanvraagMeer informatie

*) Duur van training is afhankelijk van de situatie

Training of traject?

U praat over een training, maar wij spreken liever van een ontwikkeltraject. De training dient namelijk in de meeste gevallen een hoger doel, namelijk een bijdrage leveren aan uw persoonlijke ontwikkeling en een bijdrage leveren aan de organisatieontwikkeling. In beide gevallen is het daadwerkelijk volgen van een training slechts een deel. Voor het volledig behalen van uw doelstelling adviseren wij om een concreet verbeterproject te koppelen aan uw opleiding. Deze verbeterprojecten moeten een link hebben met de verbeterstrategie van de organisatie of afdeling.

Onze visie op trainen

Symbol is een gerenommeerde opleider op het gebied van organisatieontwikkeling, procesverbetering en kwaliteitsmanagement. Jaarlijks volgen duizenden mensen onze trainingen, hetgeen hen helpt om processen efficiënter in te richten en kwaliteit te verbeteren. Enthousiaste en ervaren trainers brengen de theorie op praktische wijze over.

Wij vinden een goede balans tussen formeel en informeel leren belangrijk en werken daarom volgens het ‘Voordoen – Meedoen – Zelf doen’ principe. Wij zijn er van overtuigd dat modereren belangrijker is dan doceren. Het leren van de ervaringen van de trainer en van de andere deelnemers staat hierin centraal. Zoals Confucius het meer dan 2000 jaar geleden al zei: ‘Ik onthoud 10% van wat ik hoor, maar 90% van wat ik hoor, zie én doe’.

BewarenBewaren