Lean Green Belt training

Als Lean Green Belt werk je zelfstandig aan het efficienter inrichten van processen, of als teamlid in een groter Lean of Six Sigma project.
5 dagen
MBO / HBO+
LSSA Certificaat

Lean Green Belt training volgen bij Symbol

 

 • In deze Lean Green Belt training leer je de theorie achter Lean en Six Sigma, maar leer je dankzij cases en simulatiegames óók hoe je de technieken in de praktijk toepast.
 • Je leert hoe je op je eigen afdeling zelfstandig Lean-initiatieven en Kaizen-verbeterprojecten opstart, in goede banen leidt én afrond.
 • Na de training – met jouw bewijs van deelname of internationaal erkend LSSA-certificaat op zak – realiseer jij als professionele Lean Green Belt significante verbeteringen in de operationele processen van je organisatie.

 

Lean Green Belts dragen bij aan efficiëntere processen door de toepassing van Lean technieken. Het doel van Lean is om processen stabieler en efficiëntere in te richten. Met de juiste combinatie van specialistische kennis van het proces en toepassing van Lean technieken, is de Lean Green Belt in staat significante verbeteringen te realiseren in het terugdringen van doorlooptijd en onderhandenwerk.

Na het volgen van de Lean Green Belt training kun je op je eigen afdeling aan de slag als projectleider met Lean-initiatieven en Kaizen-verbeterprojecten. De Lean werkwijze is erop gericht om maximale waarde voor de klant te realiseren met zo min mogelijk verspillingen (Muda). De Lean Green Belt richt het operationele proces slimmer en efficiënter in. De toepassing van Lean zorgt ervoor dat de doorlooptijd naar beneden gaat en kosten worden verlaagd.

De impact op de organisatie en de besparingen kunnen net zo groot zijn als die van een Black Belt project, maar over het algemeen zijn Green Belt projecten vaak kleiner van omvang en zijn ze minder complex dan Black Belt projecten. De scope van een Green Belt project heeft vaak betrekking op één bepaalde afdeling of proces. Lean Green Belts kunnen zelfstandig werken of binnen een team als projectmanager. Teamleden van Green Belt projecten kunnen zelf ook Belt zijn, maar het kunnen ook medewerkers zijn zonder specifieke Lean kennis.

 

Voor wie?

De Lean Green Belt training wordt veel gevolgd door diegenen die betrokken zijn aan het verbeteren van operationele en ondersteunende processen in zowel de industrie als in de publieke sector. Het opleidingsniveau voor deze training is HBO/HBO+.

Lean Green Belt training

Lean Green Belt training

Doelstelling

Na deze training ben je als Lean Green Belt in staat om processen en waardestromen in kaart te brengen. Je beheerst daarbij een groot aantal praktische Lean-technieken om processen stabieler en voorspelbaarder te maken. Dit leidt tot kortere doorlooptijden en lagere operationele kosten, en daarmee tot tevreden klanten.

 

Studiebelasting Lean Green Belt training

Deze Green Belt training duurt 5 dagen. Je volgt de training naar keuze klassikaal of virtueel. Je haalt het meeste rendement uit de Green Belt training als je na ieder blok de leerstof bestudeert en het volgende trainingsblok alvast doorneemt. Onze vuistregel is 8 uur les is 8 uur voorbereiding en bestudering. De studiebelasting bedraagt daarmee circa 40 uur.

 

Inschrijvingsmogelijkheden

 

Green Belt pluspakket

Bij het inschrijven voor deze training, kun je optioneel kiezen voor het Pluspakket. Je krijgt dan een coachingspakket van 12 uur en een voucher voor deelname aan het Lean Green Belt examen. Dit internationale certificeringsprogramma wordt uitgevoerd door de LSSA (Lean Six Sigma Academy) in samenwerking met de Universiteit Twente. Meer informatie vind je onder de ‘Prijs’-tab.

 

Inhoud van Lean Green Belt training

 • Ervaren van Lean door het spelen van een processimulatie
 • Geschiedenis van Lean en continu verbeteren
 • Lean principes (Waarde, Waardestroom, Flow, Pull, Continu verbeteren)
 • Beschrijven van klantwaarde (Voice of the Customer)
 • Slim organiseren van de eigen werkomgeving met behulp van 5S
 • Het belang van gestandaardiseerd werken
 • Volgen van de juiste verbeteraanpak (PDCA, DMAIC)
 • In kaart brengen en elimineren van verspillingen (‘Muda’)
 • Actief betrokken zijn in een continu verbeterproject (Kaizen)
 • Onderzoek naar de grondoorzaak (Root Cause analyses)
 • Toepassen van Lean instrumenten
 • Het belang van foutvrij zijn (First Time Right / Poka Yoke)
 • Berekenen en beoordelen van Lean prestatie indicatoren
 • Opzetten van een projectopdracht (project charter) en A3 reporting
 • Formeren en aansturen van een verbeterteam
 • Opstellen van een waardestroom (Current State)
 • Visualiseren van het verbeterpotentieel (Future State)
 • Ontwikkelen van standaarden en werkinstructies
 • Beoordelen en verbeteren van het kwaliteitsmanagement systeem
 • Reduceren van overbelasting (‘Muri ‘)
 • Reduceren van onbalans (‘Mura’)
 • Uitvoeren van risico analyse (Failure Mode and Effect Analysis)
 • Inrichten en in stand houden van een continue verbetercultuur (Kaizen)

Andere interessante Lean en Six Sigma trainingen

Na het volgen van deze Lean Green Belt training, kun je doorstromen naar een hoger niveau. Hier doe je kennis op over nog meer nuttige en praktische Lean Six Sigma technieken. Denk daarbij aan de volgende trainingen:

Webinars en events

We organiseren regelmatig events en webinars waar we jou als Lean Green Belt inspireren met de nieuwste ontwikkelingen en tips voor de toepassing van Lean in de praktijk. Deze events zijn veelal kosteloos voor onze relaties. Op deze pagina vind je een overzicht met de komende Lean en Six Sigma events en webinars. Meld je hiervoor gerust aan!

 

Subsidies

Voor trainingen zijn er interessante subsidies beschikbaar. Dat is ook het geval voor deze Lean Green Belt training, of je deze training nu incompany of in het open rooster volgt. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor subsidie op deze training, neem dan contact op.

Values and Principles
Values and Principles
Bekijk deze video op YouTube

 

Locaties

In het open rooster wordt de Lean Green Belt training o.a. gegeven in Amsterdam, Amersfoort, Groningen, Eindhoven en Enschede.

De Lean Green Belt training wordt ook veel als incompany training gegeven, waarbij verbeterprojecten in de eigen organisatie onderdeel zijn van het trainingsstraject.

 

Downloads

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van een aantal downloads. Deze bereik je via onderstaande knop.

Lean Green Belt training bij Symbol volgen

Hieronder vind je een overzicht met de trainingsvarianten en prijzen:

Klassikaal

EUR2.595,-
5 dagen klassikaal

Deze prijs is inclusief:

 • Theorieboek “Lean Green Belt & Lean Black Belt” (Nederlandstalig)
 • Oefenboek “Lean Green Belt & Lean Black Belt” (Nederlandstalig)
 • Nederlandstalige trainingsmanual met daarin alle presentaties
 • Templates
 • Lean game
 • Officieel certificaat van deelname
 • Lunch
 • Webinars en events
 • 100% tevredenheidsgarantie: na 1 dag niet tevreden? Kosteloos annuleren of later starten in een klassikale training*

(Genoemde prijzen zijn exclusief BTW)

Pluspakket

EUR1.000,-
Om jouw ontwikkeltraject compleet te maken, bieden wij een pluspakket aan. Je vult je training aan met certificering en project coaching. Je bespaart hiermee tot EUR 1.000,- .Wil je van dit aanbod gebruik maken, vink dan ‘Pluspakket’ aan op het inschrijfformulier.

Dit pakket bestaat ui:

De geldigheid van het pluspakket is 12 maanden, vanaf de eerste trainingsdag.

Genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Incompany: plan de training als groep binnen je eigen organisatie

Vraag een Lean Green Belt training aan voor incompany 

Deze Lean Green Belt training kan incompany worden verzorgd. Een incompany training bied je (team/afdeling/organisatie) de mogelijkheid om de training bedrijfsspecifiek te maken, zodat tijdens de training direct de vertaalslag wordt gemaakt tussen de theorie en je eigen praktijk. Neem contact met ons op voor de diverse mogelijkheden.

Wij heten je alvast welkom. Selecteer in onderstaande lijst eerst een datum en locatie voor je Lean Green Belt training. Daarna kun je je gegevens invullen. Voor het aanmelden van meerdere personen dien je voor elke deelnemer dit formulier in te vullen. Je kunt hiervoor echter ook contact opnemen en ons de namen van de deelnemers mailen.

Internationaal erkend Lean Green Belt certificaat

Standaard ontvangen alle cursisten een certificaat van deelname. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om voor de Lean Green Belt training een internationaal erkend certificaat te behalen. Hiertoe werken wij samen met de LSSA (Lean Six Sigma Academy). Het examen is in het Nederlands.

Symbol is een zogenaamde ATO (Accredited Training Organization). Je kunt je daarom direct bij ons aanmelden.

Certificering

Andere trainingen en diensten

Dit is een masterclass voor diegenen die al een Lean Six Sigma Green of Black Belt opleiding hebben gevolgd.

Meer informatie

Een evidence-based aanpak om het gewenste houding en gedrag in een organisatie te creëren en te borgen.

Meer informatie

Het Six Sigma vervolg op de Lean Black Belt training.

Meer informatie