Japanreis 2022

Ervaar de industriële revolutie in het land van de rijzende zon en meld je aan voor de studiereis 'Japan 4.0'.
9 dagen
N.v.t.
Geen
Andere info

De wereld verandert in rap tempo. Ook de manier waarop we producten ontwikkelen en produceren ondergaat een drastische verandering. In de afgelopen decennia hebben bedrijven met methodieken als Lean en Six Sigma doorlooptijden en kwaliteit sterk kunnen verbeteren. Maar op het gebied van Operational Excellence staat de wereld niet stil.

We staan aan het begin van de vierde industriële revolutie (Internet of Things, Data Science en Cobots).
Hoe gaan Japanse bedrijven, die al decennia bekend staan om hun excellente productieprocessen, om met deze digitale transformatie? Ook op dit gebied is Japan een uitermate inspirerende omgeving.

Tijdens deze 9-daagse reis ervaar je persoonlijk de efficiëntie van het land van de Rijzende Zon. Per bus bezoeken we verschillende bedrijven in het land en tijdens een rit met de Bullet train zul je de Japanse punctualiteit ervaren. Tijdens de bedrijfsbezoeken zullen lokale Senseis aangeven hoe zij invulling geven aan deze digitale transformatie.

We verblijven in diverse Japanse steden, waaronder de levendige metropool Tokyo. We maken ook kennis met het Japanse cultureel erfgoed en het unieke Japanse landschap. Een Japanse tolk en reisgids is aanwezig ter begeleiding van de reis.

Laat je inspireren door dit fascinerende land en maak kennis met Japan 4.0.

 

Voor wie?

Iedereen die inspiratie op wil doen op het gebied van Lean en Industry 4.0. Voorkennis is handig, maar niet noodzakelijk.

 

Hoogtepunten

Bezoek aan Nissan, Honda en Toyota, reizen met de Shinkansen (Bullet train), bezoek aan de Nederlandse Ambassade en meer. Lees het volledige programma onder  het tabje ‘Programma’.
Download de brochure met informatie (pdf).

 

Duur

9 dagen (data nog nader te bepalen)

Dag één en twee: reis van Amsterdam naar Tokyo
Laatste dag: reis van Tokyo naar Amsterdam

 

EEN REIS VOL AFWISSELING EN INSPIRATIE

Tijdens deze reis zullen we aandacht besteden aan de digitale transformatie die we de komende decennia allemaal zullen ondergaan. Onder professionele begeleiding maak je niet alleen kennis met Lean maar ook met de digitale transformatie in een productieomgeving. Japanse Senseis en productiemanagers zullen vertellen hoe zij hun bedrijfsprocessen transformeren. Ook brengen we een bezoek aan de Nederlandse ambassade en de technische universiteit van Tokyo. Naast efficiëntie kenmerkt de Japanse cultuur zich met respect, gastvrijheid (Omotenashi) en vakmanschap (Monozukuri).

Tijdens deze reis is daarom veel aandacht voor de culturele aspecten, natuur en voor ontspanning. Deze reis biedt je de mogelijkheid afstand te nemen van de hedendaagse praktijk en je te laten inspireren door dit uitermate interessante land. Je gaat naar huis met een mooie ervaring en veel praktische verbeterideeën.

 

WAT GAAN WE DOEN?

Dag 1: Heenvlucht
Vlucht per KLM om 17.50 uur naar Tokyo

Dag 2: Aankomst en bezoek Tokyo
Aankomst om 12.00 uur. We worden ontvangen door een lokale gids die ons gedurende de reis zal begeleiden en krijgen een transfer naar de stad voor een dagexcursie in Tokyo. Vervolgens is er een transfer naar Hotel Keihan Tsukiji Ginza Grande voor 2 nachten.

Dag 3: Bijeenkomst Nederlandse Ambassade Tokyo en bezoek Nissan
Op maandagochtend bezoeken wij de Nederlandse Ambassade in Tokyo. Hier zal er een presentatie worden geven over de Japanse cultuur. Deelnemers krijgen hier de kans om met elkaar kennis te maken en er wordt een inleiding gegeven voor de studiereis. Vervolgens zal er een bezoek worden gebracht aan Nissan.

Dag 4: Reis per Bullet Train en bezoek TOTO-fabriek
Op dinsdagochtend zal er een transfer zijn per Bullet Train naar Nagoya. Vanuit de trein heb je bij goede weersomstandigheden zicht op Mount Fuji. In de middag zal een bezoek werden gebracht aan de fabriek van TOTO. Dit bedrijf houdt zich bezig met het produceren van wc-potten. We verblijven twee nachten in Nagoya Tokyu Hotel.

Dag 5: Toyota en Denso
In de ochtend bezoeken wij de fabriek van Toyota in Tsutsumi. In de middag zal er een lunch zijn in een lean sushi restaurant waar het TPS systeem wordt toegepast. Daarna is er een transfer zijn naar de fabriek van Denso in Suzuka. Denso houdt zich bezig met het produceren van verschillende onderdelen voor de automobielindustrie.

Dag 6: Per Bullet Train naar Honda en Kyoto
Op donderdagochtend zal er een transfer zijn naar Nagoya Station voor treinreis per Bullet Train naar Kyoto. Na aankomst zal er een transfer zijn naar de fabriek van Honda. In de middag is er een dagexcursie in Kyoto. Gedurende ruim duizend jaar was Kyoto de hoofdstad van Japan. Het is nog altijd de culturele hoofdstad van Japan en je vindt er honderden tempels. We overnachten in Miyako Hotel Kyoto Hachijo voor 2 nachten.

Dag 7: New Cosmos en Mitsubishi
In de ochtend bezoeken wij New Cosmos. In de middag zal er een transfer zijn naar Omron Taiyo, een organisatie die zich bezig houdt met de integratie van gehandicapten op de werkvloer.

Dag 8: Sake-museum
Op zaterdag zal er een bezoek worden gebracht aan een Sake museum. Sake is een typisch Japanse drank. Vervolgens zal er een transfer zijn naar Hotel Monterey Grasmere in Osaka voor 1 nacht. Tot slot is er een afscheidsdiner in het centrum van Osaka.

Dag 9: Terugreis
Na het ontbijt in het hotel is er een transfer naar de luchthaven van Osaka voor de vlucht terug naar Amsterdam per KLM om 10.25 uur. Aankomst op Schiphol om 15.05 uur.

 

Corona-update

Deze studiereis stond oorspronkelijk gepland in april 2020. Door Corona hebben wij helaas de reis helaas on hold moeten zetten. Er geldt momenteel een algemeen inreisverbod voor Japan voor alle buitenlandse reizigers. Bovendien moeten reizigers die nu naar Japan reizen, verplicht 7 dagen in quarantaine. Op het moment dat Japan haar grenzen weer opent, gaan we in contact met onze counterpart in Japan en met de deelnemers over de definitieve datum. We gaan er vanuit dat we in 2022 kunnen afreizen.

Er hebben zich momenteel meer dan 20 deelnemers aangemeld voor deze reis. Heb je ook belangstelling om mee te gaan, meld je dan aan. We houden je dan op de hoogte.

Op de website van de Rijksoverheid – Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je de meest actuele status over het reizen naar Japan.

Deze unieke 9-daagse studiereis naar Japan kost € 5.750 excl. BTW, all-in.

Dat is inclusief:

  • Directe vlucht en overnachtingen
  • Ontbijt, lunch, diner
  • Tolk, entree en fooien
  • Transfers (oa. Bullet train en bus)

Meer informatie?

Wil je meer weten over deze reis? Neem dan contact met ons op via 053 – 20 30 240 of via onderstaand formulier!

Je ontvangt een certificaat van deelname aan de reis. De reis wordt georganiseerd in samenwerking met:

Download de brochure met informatie.

Andere trainingen en diensten

Process Mining

Visualiseren van processen

Dé analysetechniek waarmee de werkelijke processtroom in één oogopslag inzichtelijk wordt gemaakt.

Meer informatie

Verhogen van de test- en vaccinatiesnelheid door het toepassen van Lean-methodiek en technieken.

Meer informatie

Dit is een masterclass voor diegenen die al een Lean Six Sigma Green of Black Belt opleiding hebben gevolgd.

Meer informatie