Smart Product Development / DFSS

Dit is een masterclass voor diegenen die al een Lean Six Sigma Green of Black Belt opleiding hebben gevolgd en verantwoordelijk zijn voor het managen van een engineerings- of een product ontwikkelingsproces of het integreren van levenscyclusdata in het product.
2 dagen
HBO / HBO+ & Green of Black Belt
Geen
Andere info

Als een Lean Six Sigma expert in een productontwikkelingsorganisatie, dient u het ontwerp van innovatieve en hightech producten te waarborgen. De processen die hiermee gemoeid zijn, worden steeds complexer doordat de markt zich razendsnel ontwikkelt. Afstemming op deze markt wordt dan een steeds grotere uitdaging. Tegelijkertijd integreren producten steeds meer functies en technologieën, waardoor ze steeds complexer worden en daardoor moeilijker te ontwerpen.

Daarom zijn er ontwerp- en productontwikkelingsprocessen nodig met een betere balans tussen innovatieve oplossingen en concurrerende proces-KPI’s. Deze 2-daagse masterclass richt zich op beide aspecten: hoe kunt u Six Sigma tools toepassen om een hoge productkwaliteit te bereiken en hoe kunt u Smart Industry technologieën toepassen om de innovaties in de levenscyclus van het product te integreren.

Voor wie

Dit is een masterclass voor diegenen die al een Lean Six Sigma Green of Black Belt opleiding hebben gevolgd en verantwoordelijk zijn voor het managen van een engineerings- of een product ontwikkelingsproces of het integreren van levenscyclusdata in het product.

Doelstelling

In deze masterclass leert u verschillende Lean Six Sigma tools te integreren tijdens het engineering- of product ontwikkelingsproces om a first time right resultaat te halen. Daarbij leert u om de ontwikkelingscyclus te verkorten en het industrialiseren en onderhoud van uw product efficiënter te maken door het toepassen van technologieën als Internet of Things en Data Analytics.

Trainingsmogelijkheid

Direct inschrijven

Materiaal

De training voorziet in een hand-out voor elke deelnemer.

Niveau

HBO / HBO+ en Green of Black Belt training gevolgd.

Duur

2 dagen

Inhoud van training

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Design for Six Sigma (Dag 1)

  • Quality Function Deployment (extended)
  • DFMEA – Design Failure Mode & Effect Analysis
  • DRBFM – Design Review Based on Failure Mode
  • Design for Excellence (DFM/A, DTC, Poke Yoke)
  • Set Based Design through Design Automation

SMART Product Development (Dag 2)

  • IoT for market analysis
  • IoT for life cycle integration (ramp-up, use, maintenance, disposal)
  • Design Process Units for development process monitoring and control
  • Design and implementation of Obeya rooms
  • Product Life Cycle Management (PLM)

Uw investering

In het Open rooster kost deze 2 daagse Smart product development / DFSS opleiding € 1195,- p.p.

Heeft u nog vragen over deze training?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden al uw vragen, of helpen u met uw inschrijving. Bel ons op 053-2030240 of vul onderstaand formulier in.

Andere trainingen en diensten

Het Six Sigma vervolg op de Lean Black Belt training.

Meer informatie

Het Six Sigma vervolg op de Lean Green Belt training.

Meer informatie

Champion & (Lean) Leadership

Voor directies en managers

Het opzetten van een continu verbeterorganisatie vergt een duidelijke strategie en aanpak. Deze masterclass gaat in op de rol van het management.

Meer informatie