Selecteer een pagina

We worden toch niet echt vanaf nu geaudit conform IATF16949?

Dit is een vraag die de afgelopen periode vaak wordt gesteld aan Symbol en het antwoord is helder: jawel!

“Vanaf 1 oktober 2017, en dat is dus al heel snel, worden alle ISO/TS16949 bedrijven al op basis van de IATF16949 geaudit en vanaf 14 september 2018 komen alle certificaten te vervallen! Het is dan ook van belang om proactief de kennis van de wijzigingen te vergaren. Symbol en Lloyd’s Register Nederland hebben begin van 2017 een eerste aanzet gedaan om de automotive te informeren over de wijzigingen tijdens de Automotive Inspiratiedag.”

“Ik zie eigenlijk 2 stromingen. Bedrijven die proactief aan de slag zijn gegaan door een training te volgen en/of een gap-analyse IATF16949 uit te voeren en bedrijven die het even afwachten. Voor deze laatste is het nu wel van belang om in actie te komen, uiteindelijk begint het bij kennis & inzicht. Als je de kennis hebt, dan kun je inzichtelijk maken wat het verschil is tussen de huidige implementatie van ISO/TS16949 en de eisen van IATF16949.

Symbol begeleidt diverse bedrijven in de automotive keten o.a. Webasto, Tata Steel, DAF Trucks en HE Tubing bij de transitie en heeft dan ook veel ervaring opgedaan, die we graag tijdens trainingen en begeleiding met u delen. IATF16949 is eigenlijk geen norm, maar een klanteis. Het is dan ook zaak om wijzigingen niet als een normelement te implementeren, maar te bepalen hoe je wijzigingen succesvol kunt implementeren zodat het meerwaarde heeft voor het bedrijf zelf, de klant en de supply chain. Daar ligt ook de kracht van Symbol, een pragmatische aanpak met de focus op waarde toevoegen in plaats van het door de organisatie “drukken” van een norm.” aldus Dennis van Scherpenzeel, Business Development Manager bij Symbol.

Heeft u vragen over de transitie naar IATF16949, behoefte aan hulp of training? Symbol denkt graag met u mee.

Laatste nieuws/blogs