IATF 16949 training en implementatie

In een steeds veeleisender wordende markt is het van cruciaal belang om je organisatie effectief te positioneren en kwaliteitsmanagement te laten bijdragen aan succes. Maar hoe laat je “IATF 16949 training en implementatie” echt voor jou werken? En wanneer is het juiste moment om serieus werk te maken van de intentie om IATF 16949 gecertificeerd te worden?

Kwaliteit leveren via IATF 16949

Doelstelling van de IATF 16949:2016 norm is dat er binnen de complexe ketens zoals de automotive-keten wordt voldaan aan gestelde verwachtingen en eisen van de klant. Symbol heeft  tientallen bedrijven in de automotive sector ondersteund met het behalen en onderhouden van deze norm.

automotive symbol

IATF-denken ook succesvol buiten automotive sector

Ook buiten de automotive wordt het kwaliteitsdenken en zo product- én procesrisico’s beheersen, zoals bij de IATF 16949, steeds meer de norm. Dit geldt zeker voor de Core-tools. Deze technieken zijn uitstekend geschikt voor het verbeteren en beheersen van processen binnen een organisatie. De Core-tools omvatten de volgende zes technieken:

Symbol ondersteunt een groot aantal toeleveranciers in complexe ketens bij het implementeren van de Core-tools, waardoor zij kunnen beantwoorden aan de steeds strengere kwaliteitseisen van klanten.

De bouwblokken van een succesvol IATF 16949 Implementatieplan

Gap analyse

Op basis van een gap assessment stellen wij sterke punten en ontwikkelkansen voor het kwaliteitsmanagementsysteem vast. Zo weet iedereen waaraan gewerkt moet worden.

Ontwikkelplan

Samen met de opdrachtgever en een interne projectleider stellen wij een plan op dat recht doet aan de prioriteiten en de (on)mogelijkheden.

Management sessie

Om blijvende impact te bereiken starten wij met een management sessie. Zo krijgen managers van de betrokken afdelingen kennis van IATF 16949 en weten ze wat hun rol is in het implementatietraject.

Teamontwikkeling en -ondersteuning

Door medewerkers te betrekken en enthousiasmeren slagen IATF implementaties. Wij helpen bij het opzetten, aansturen en ondersteunen van betrokken medewerkers. Zo wordt een goede borging in de organisatie gegarandeerd.

Gefaseerde implementatie

Op basis van de gap analyse en de strategische prioriteiten werken we aan de 12 kernprocessen van IATF 16949. Het eindresultaat is een kwaliteitmanagementsysteem dat volledig voldoet aan de eisen van de norm. Indien nodig kunnen Young Professionals van Symbol ingezet worden bij de realisatie van deelprojecten.

Readiness review

Wanneer medewerkers aangeven klaar te zijn voor een certificerings-audit, voeren wij een readiness assement uit. Hierdoor worden eventuele non-conformaties op tijd zichtbaar zodat deze voor de feitelijke audit kunnen worden gecorrigeerd.

Training van medewerkers

Competentie-ontwikkeling van medewerkers is van belang om aan de IATF 16949 norm te voldoen. Symbol is specialist in IATF 16949 trainingen. Er zijn verschillende soorten trainingen.

IATF 16949 en Core-tools Auditor IATF 16949:2016 Specifieke Core-tool trainingen
geschikt voor iedereen die direct of indirect betrokken is bij het werken volgens de IATF 16949 norm en/of de samenhang wil begrijpen van alle automotive standaarden. waar je op een praktische en doeltreffende wijze een interne audit leert voor te bereiden, uit te voeren en te rapporteren conform de door IATF 16949 gestelde eisen. waarbij dieper ingegaan wordt op de specifieke tool zoals bijvoorbeeld de Proces FMEA. Deze trainingen zijn bedoeld voor iedereen die praktisch aan de slag wil met de betreffende Core-tool.

 

l

Audit preparation

Wij helpen medewerkers bij het voorbereiden op de audit. Hierdoor gaat deze sneller en vraagt het minder voorbereidingstijd van medewerkers.
k

Audit begeleiding

Wij kunnen begeleiding bieden tijdens de audit. Hierdoor kunnen vragen tijdens de audit direct worden beantwoord en worden interpretatieverschillen voorkomen.

Non-conformity resolution

De kracht van het IATF 16949 systeem is continue leren van nieuwe feiten. Waar nodig kunnen wij medewerkers bijstaan in het opvolging geven aan geconstateerde non-conformities. Zo wordt zeker gesteld dat non-conformities structureel en afdoende worden opgevolgd.

Symbol als dé partner bij IATF 16949 implementatie

Symbol staat bekend om zijn effectieve begeleiding in het behalen van IATF 16949-certificering. We combineren expertise met praktische ervaring en hebben al tientallen bedrijven succesvol ondersteund.
Onze IATF 16949-trainingen staan hoog aangeschreven vanwege hun inhoudelijke kwaliteit en relevantie. Ons team van IATF-gecertificeerde trainers en adviseurs is toegewijd aan het grondig en praktisch scholen.
Kiezen voor Symbol betekent vertrouwen op een partner die zich inzet voor het realiseren van een stevige kwaliteitsbasis in organisaties.

 

symbol - kantoor - lean transformatie

Klaar voor uitstekend kwaliteits beheer in de automotive sector?

Versterk je positie in een steeds veeleisender wordende markt. Zorg ervoor dat kwaliteitsmanagement bijdraagt aan het succes van je organisatie met Symbol’s IATF 16949 training en implementatie. Neem vandaag nog actie en neem contact met ons op.