Continu Verbeteren Consultancy

Al meer dan 15 jaar helpen wij bedrijven en organisatie bij het continu verbeteren van hun prestaties. Dit gaat enerzijds over het verkorten van doorlooptijden en anderzijds het verbeteren van de kwaliteit. Dit resulteert in een hogere klanttevredenheid en lagere operationele kosten. Door inzet van bewezen technieken en adviseurs met management ervaring zorgen wij voor blijvende impact.

 

Continu Verbeteren en resultaten behalen

Het door ons ontwikkelde Continuous Improvement Maturity Model (CIMM) heeft al meer dan 500 bedrijven geholpen om structureel invulling te geven aan Continu Verbeteren. Het CIMM-groeimodel brengt alle best practices van Continuous Improvement samen in één raamwerk en biedt inzicht in het volwassenheidsniveau van bedrijven en organisaties.

Naast structureel invulling geven aan continu verbeteren helpen wij organisaties bij het blijvend oplossen van acute of juist langdurige problemen. Dit doen wij door specialisten in te zetten die complexe problemen weten te analyseren en doorgronden. Samen met het team van experts lossen we het probleem op en borgen dit in de organisatie.

Continu verbeteren

Onze expertise en diensten

Bij Symbol komen expertise en toewijding samen. Met onze ervaring en kennis tillen we jouw organisatie naar nieuwe hoogtes. Wij geloven in meetbare resultaten. Onze aanpak is gebaseerd op bewezen methodologieën en best practices, afgestemd op de specifieke behoeften. Ontdek onze services en competenties hieronder en leer hoe we samen met jou het verschil kunnen maken.

cimm assessment diensten

CIMM Groeimodel

CIMM staat voor ‘Continuous Improvement Maturity Model’. Het door Symbol ontwikkelde CIMM-assessment biedt inzicht in het volwassenheidsniveau van een organisatie en geeft richting aan de volgende fase. Met deze aanpak heeft Symbol al meer dan 300 bedrijven geholpen en al meer dan 40.000 personen kochten het boek ‘Climbing the Mountain’.

lean transformation dienst

Lean Management

Lean focust op het identificeren en elimineren van verspillingen. Dit leidt tot kortere doorlooptijden en lagere operationele kosten en een hogere klanttevredenheid. De Lean-experts van Symbol helpen om de juiste Lean-technieken te selecteren en deze succesvol te implementeren.

digital transformation dienst

Digitale Transformatie

Nieuwe technieken zoals PowerBI, Process Mining, Predictive analytics, Robot Process Automation (RPA) en Artificial Intelligence (AI) worden steeds belangrijker in de wereld van continu verbeteren. Realtime inzicht in performance en productkwaliteit biedt de mogelijkheid om sneller en beter te sturen. De digitale experts van Symbol en haar netwerk helpen bedrijven met de digitale transformatie.

IATF 16969 en ISO 9001 diensten - kwaliteitsmanagement

Kwaliteitsmanagement

Een goed werkend kwaliteitsmanagement systeem zorgt voor een stabiele basis. ISO 9001 is wereldwijd het meest gebruikte KMS, en binnen de automotive is dit IATF 16949. Ook in de hightech sector worden onderdelen van IATF (i.e. FMEA, Core tools) steeds vaker toegepast. Symbol werkt met gecertificeerde auditors en heeft honderden bedrijven geholpen om ISO 9001 en IATF succesvol te implementeren.

symbol diensten interim management

Interim Management

Soms is er behoefte aan tijdelijke of extra capaciteit of expertise. Symbol heeft een team van ervaren interim-managers die tijdelijk kunnen inspringen om een afdeling of project aan te kunnen sturen. Daarnaast heeft Symbol een team van Young professionals die extra capaciteit bieden bij (verbeter)projecten.

 

competentie ontwikkeling dienst

Competentie Ontwikkeling

Als er nieuwe methoden of technieken worden geïntroduceerd is het belangrijk dat medewerkers hierin goed getraind worden. Symbol biedt een breed scala aan opleidingen: Lean, Six Sigma, automotive trainingen en masterclasses. Trainingen kunnen zowel in het open rooster als incompany gegeven worden. Onze trainers zorgen voor praktische, resultaatgerichte leerervaringen.

Wat relaties zeggen

Bekijk de referenties

Onze aanpak

Eerst begrijpen, dan doen; goed begrijpen, goed doen. 

Of wij betrokken worden bij grote of kleine projecten, we zorgen er altijd voor dat er een gezamenlijk doel en begrip van de huidige situatie is. Daarom stellen wij samen met management en medewerkers de uitdagingen, doelen en het brede plan van aanpak vast. Dat we het doel gaan halen staat vast. Hoe we dat gaan doen ontdekken we samen dankzij de structuur, verbeter technieken en organiserend vermogen die wij brengen.

Samen

Samen met het management en medewerkers stellen we de doelstellingen en uitdagingen vast. Of wij werken aan een specifieke doelstelling of juist een bedrijfsbrede Lean transformatie; tijdens onze samenwerking ontwikkelt de organisatie het lerend vermogen om zelfstandig verder te komen.  

Energiek

Onze adviseurs hebben lijn(management)ervaring of uitgebreide ervaring in organisaties  verbeteren.
Wij inspireren mensen door hen te enthousiasmeren en mee te nemen in het verbeterproces.
 

Leidend

Wij zijn toonaangevend op het gebied van procesverbetering en kwaliteitsmanagement.
In projecten nemen we de lead waarbij we de directie met de werkvloer verbinden. Onze aanpak is systematisch en pragmatisch, gericht op het bereiken van het einddoel. 

CIMM-groeimodel

Het CIMM-groeimodel integreert best practices en technieken van operationeel management in één raamwerk. Voor een succesvolle Lean of Digitale transformatie is het essentieel om het huidige volwassenheidsniveau van de organisatie te kennen. Het CIMM-assessment biedt hierin inzicht en geeft richting.

%

Doorlooptijdverkorting met wel 75%

%

First time right percentage naar 100%

%

Kostprijsvermindering van wel 20%

%

Capaciteitsvergroting van wel 40%

Verbeter je organisatie met Symbol

Bij Symbol Consultancy geloven we in eerst begrijpen en dan doen. Samen met jou gaan we de uitdagingen aan, stellen we doelen vast en creëren we een plan van aanpak. Het resultaat? Duurzame verbeteringen in jouw bedrijfsvoering.
Realiseer blijvende verbeteringen dankzij de inzet van gestructureerde aanpak en bewezen technieken.
Hierdoor haalt jouw organisatie haar financiële en operationele doelstellingen. Dit leidt tot tevreden klanten en medewerkers.

symbol - kantoor - lean transformatie

Ontdek wat Symbol voor jouw organisatie kan betekenen

Heeft jouw organisatie hulp nodig bij het verbeteren van operationele resultaten? Is er tijdelijk extra capaciteit nodig? Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met Symbol Consultancy voor een gesprek met één van onze experts.