symbol consultancy

Elke organisatie heeft dezelfde uitdaging: “Hoe kunnen wij producten en diensten leveren met maximale waarde voor onze klanten, tegen de laagst mogelijke kosten en met de kortste levertijd?” Ook al ontwikkelt een organisatie nog zulke mooie producten of levert het de beste diensten, het is noodzakelijk dat deze zonder fouten, efficiënt en voorspelbaar geleverd worden.

Wij begeleiden bedrijven en organisaties op het gebied van organisatieontwikkeling, continu verbeteren, kwaliteitsmanagement en verandermanagement. We brengen in kaart waar de organisatie nu staat d.m.v. het CIMM-framework en bepalen gezamenlijk de doelstelling. Onze consultants en interim professionals helpen bij het implementeren van de verbeterstrategie en zorgen ervoor dat verbeteringen geborgd worden in de organisatie.

Dit doen we in veel verschillende branches, waaronder automotive, food, hightech, overheid, zorg en onderwijs.

beoordeel symbol

Wat is Consultancy?

Voor professionals in de zakelijke dienstverlening zijn woorden als ‘consultants’ en ‘consultancy’ veelvuldig gebruikte termen, maar wat houden deze begrippen eigenlijk in?

Consulting betekent in de praktijk vaak het verschaffen van expertise aan een derde partij. De betreffende dienst kan betrekking hebben op het adviseren of implementeren. Centraal staat dat consultant een onafhankelijke positie inneemt. Daarmee kan consultancy in principe op iedere bedrijfstak betrekking hebben.

Consultancy vindt haar oorsprong in de laten 19e eeuw door de oprichting van ‘s werelds eerste adviesorganisatie, beter bekend als organisatieadviesbureaus. Deze eerste adviesbureaus richtte zich als eerste op het adviseren en oplossen van financiële en technische vraagstukken. Inmiddels zijn er alleen in Nederland al meer dan 100.000 adviesbureaus verspreid over talloze sectoren en vakgebieden.