Chemie

Nederland is het derde chemieland van Europa, de chemiesector levert dan ook een grote bijdrage aan de Nederlandse economie, ook qua kennis behoort Nederland op chemiegebied tot de top. De sector zelf heeft een haalbaar beeld opgesteld van de chemische sector in 2030. Het hebben van een duurzaam concurrentievoordeel is in het internationale speelveld van groot belang. Daarbij speelt een efficiënt ingerichte organisatie een belangrijke rol. 

Wij identificeren samen met jou de strategische verbeterpunten binnen je organisatie door middel van een assessment en zorgen voor een beter rendement door duurzaam verbeteringen door te voeren. De unieke Symbol consultancy aanpak leidt tot blijvende impact op het gebied van rendement, klanttevredenheid en/of medewerkerstevredenheid. Een voorproefje in de vorm van een gratis organisatiescan kun je via onderstaande knop alvast maken.

De chemie in Nederland zet in volle vaart in op een transitie naar een CO2 arme industrie (bron: VNCI). Daarbij staan binnen de sector staan ambitieuze vernieuwing, kostenreductie en verduurzaming centraal. De beoogde ontwikkeling heeft niet alleen positieve gevolgen voor de sector zelf, maar ook voor de maatschappelijke transitie naar een low carbon, high quality of life, circulaire economie.

Om deze ontwikkelingen vorm te geven is de chemiesector voortdurend op zoek naar nieuwe producten en technieken voor een duurzame toekomst. Wetenschap en innovatie in vrijwel iedere sector staan hierin centraal. Wetenschappelijk onderzoek laat toe om onze dagelijkse producten te verbeteren in performance en sustainability.

De consultants van Symbol begeleiden de chemiesector bij het uitvoeren van projecten die in het teken staan van een duurzame toekomst. Het hoge kennisniveau van Symbol daagt de industrie en haar medewerkers uit om technieken als Lean Six Sigma en Big data analytics toe te passen hetgeen leidt tot een betrouwbaar proces met winstmaximalisatie en kostenreductie als gevolg. Kortom, Symbol zorgt voor duurzaam verbeteren met rendement. Een voorproefje nemen? Maak dan de kosteloze organisatiescan. Het resultaat is een praktisch overzicht met aspecten waarop je organisatie goed scoort en waar je organisatie zich kan ontwikkelen.

Specifieke verbeterprojecten

Symbol begeleidt organisaties met het uitvoeren van relevante projecten als:

  • Het samen met het plantmanagement definiëren van strategische projecten als bijvoorbeeld: fouling
  • prevention, operational reliability, manufacturing intelligence, energy optimization, waste reduction, product development & qualification.
  • Het uitrollen van TPM, Lean en/of Six Sigma binnen een organisatie
  • Het coachen van Green en Black Belts bij het succesvol uitvoeren van strategische doorbraakprojecten
  • Het uitvoeren van data-analyses ter beheersing van het proces door het uitvoeren van bijv. een feasibility
  • studie of het implementeren van process and product measurement systems (MSA)
  • De implementatie van en het succesvol inrichten van FMEA, MSA, SPC en 8D.

Ontwikkel de competenties binnen je organisatie met specifieke trainingen

Bij het realiseren van een cultuur van continu verbeteren is het belangrijk om hierin naar de competenties te kijken van de medewerkers. De juiste kennis is immers onontbeerlijk om efficiënt verbeteringen te kunnen signaleren en te realiseren. Symbol verzorgt naast Lean en Lean Six Sigma trainingen specifieke trainingen zoals Big Data analyticsAgile Project managementMSAFMEASPC en 8D. Of klik op onderstaande knop voor een overzicht met alle trainingen de we voor je kunnen organiseren.

Lees over de ervaringen van onze relaties

Symbol heeft ruime ervaring in het succesvol uitvoeren van projecten en het verzorgen van trainingen in de chemiesector. Op deze pagina vind je beschrijvingen van enkele projecten die Symbol in de chemiesector heeft uitgevoerd.

Veel expertise binnen onze organisatie

Onze consultants hebben een aantal specifieke white papers geschreven over thema’s die o.a. in de chemische industrie van toepassing zijn. Via onderstaande knop vind je alle blogs en whitepapers die we hebben verzameld. Hierbinnen kun je via het menu nog een nadere selectie naar thema maken.

Meer informatie

Wil je ook je kwaliteit binnen de supply chain verder verbeteren en controleren? Neem dan eens contact met ons op via 053 – 20 30 240. We denken graag een vrijblijvend met je mee. Als je je gegevens achterlaat via onderstaand formulier, zullen we je zo spoedig mogelijk bellen om eens van gedachten te wisselen.