Food & Pharma

De combinatie van TPM met Lean en Six Sigma. Bedrijven in de Food & Pharma beginnen bij het streven naar World Class Performance vaak met TPM. Pas later komen Lean en Six Sigma in beeld. De reden hiervoor is dat processen in deze sector vaak sterk machineafhankelijk zijn.

TPM staat voor ‘Total Productive Maintenance’ en is een strategie ter verbetering van de effectiviteit van de beschikbare productiemiddelen. Het verhogen van de OEE (Overall Equipment Effectiveness) en het reduceren van omsteltijden (SMED) zijn hierbij het uitgangspunt. Lees hier een informatief blog over TPM.

Steeds meer bedrijven combineren momenteel de TPM methodiek met de Lean filosofie voor het efficiënter inrichten van zowel de organisatie als de productie. Zelfstandige multidisciplinaire teams worden verantwoordelijk voor 5S en procesverbetering. Veel bedrijven moeten de slag naar Six Sigma nog maken. De analytische De Six Sigma methode biedt mogelijkheden om doorbraakprojecten te doen op het vlak van optimalisatie van productieprocessen en het reduceren van lijnuitval.

Samen met jou voeren we graag een assessment die de ontwikkelpunten van de organisatie blootlegt. Een voorproefje nemen? Maak dan de kosteloze organisatiescan. Het resultaat is een praktisch overzicht met aspecten waarop je organisatie goed scoort en waar je organisatie zich kan ontwikkelen.

Specifieke projecten

Symbol begeleidt diverse organisaties met het uitvoeren van relevante projecten als:

  • Het uitrollen van TPM, Lean en/of Six Sigma binnen een organisatie
  • Het samen met het plantmanagement definiëren van strategische projecten, waaronder het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek.
  • Het creëren van randvoorwaarden op het vlak van Leiderschap, Verantwoordelijkheid en Eigenaarschap
  • Het coachen van Green en Black Belts bij het succesvol uitvoeren van strategische doorbraakprojecten
  • Het uitvoeren van data-analyses ter verbetering en beheersing van het proces door het uitvoeren van bijv. een capability studie of MSA studie.
  • Het ondersteunen van het opzetten Gestandaardiseerd werk in combinatie met opleidingen (TWI).
  • Het implementeren van Short Interval Management en sturing op KPI’s.

Leer van de ervaringen van onze relaties

Symbol heeft ruime ervaring in het succesvol uitvoeren van projecten en het verzorgen van trainingen in de food & pharma. Onze consultants en trainers hebben ervaring in zowel TPM, Lean als in Six Sigma. Op deze pagina vindt u beschrijvingen van enkele projecten die Symbol heeft uitgevoerd.

Maak vrijblijvend een afspraak

We kunnen u helpen met diverse verbeterprojecten binnen uw organisatie, zoals we al vele andere organisaties in de branche hebben geholpen om duurzaam te verbeteren. Wilt u sparren over de mogelijkheden binnen uw organisatie? Neem dan direct contact op via 053 – 2030240 of laat uw contactgegevens achter via onderstaand formulier. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op!