Industrie

Wij geloven in de Nederlandse maakindustrie! Kan deze industrie concurreren met het buitenland? Absoluut! Voortdurende focus op kostenbesparing, het verkorten van levertijden en het verbeteren van de productkwaliteit/service leidt tot winstmaximalisatie en een sterke Nederlandse supply chain. Dit is ook wel nodig om structureel de concurrentie aan te kunnen in een global omgeving.

ISO9001 is geen certificaat,
maar brengt structuur aan uw organisatie

Symbol legt met kwaliteitsmanagement de basis voor betere prestaties. Symbol helpt uw organisatie meer rendement te halen uit uw kwaliteitsmanagementsysteem en realiseert een kwaliteitsbewuste, procesgerichte organisatie. Uw managementsysteem is dé basis om structuur aan te brengen binnen uw organisatie. Vroeger vaak een bureaucratisch en afdelingsgericht systeem gericht op beheersing. Tegenwoordig een praktisch procesgericht systeem, gericht op continue verbetering en het beheersen van processen.

Lean Six Sigma in de productie omgeving

In een Supply chain waarin samenwerking steeds belangrijker is en waar snelheid en flexibiliteit hand in hand gaan met het leveren van kwaliteit, neemt Lean Six Sigma een belangrijke rol in. Lean zorgt ervoor dat de processen zo effectief mogelijk worden ingericht en Six Sigma leidt tot het reduceren van variatie om zo structureel de gewenste kwaliteit te kunnen leveren.

Zowel Lean Manufacturing als Six Sigma vinden hun oorsprong in de automotive en industrie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist in deze sectoren de kracht van Lean Six Sigma niet meer weg te denken is. Niet alleen de grotere bedrijven, maar ook steeds meer MKB-bedrijven ontdekken de toepassing van Lean Six Sigma.

Weten waar je kunt verbeteren? Samen met jou voeren we graag een assessment die de ontwikkelpunten van de organisatie blootlegt. Een voorproefje nemen? Maak dan de kosteloze organisatiescan. Het resultaat is een praktisch overzicht met aspecten waarop je organisatie goed scoort en waar je organisatie zich kan ontwikkelen.

Specifieke projecten

Symbol begeleidt diverse organisaties met het uitvoeren van relevante projecten als:

  • De implementatie van ISO9001:2015 om structuur binnen de organisatie te creëren, risico’s te beheersen en gestructureerd te verbeteren.
  • Het creëren van een continu verbetercultuur door bijvoorbeeld kortcyclisch verbeteren, PDCA en/of onderhandenwerk beheersing
  • Het samen met de medewerkers toepassen van 5S ter organisatie van de werkvloer en werkomgeving
  • Het samen met de medewerkers beter inrichten van productielijnen en het creëren van flow in de organisatie.
  • Het verminderen van variatie m.b.v. Six Sigma om zo aan klantspecificaties en verwachtingen te voldoen.
  • Specifieke trainingen voor de industrie

Symbol verzorgt naast Kwaliteitsmanagement, Lean en Six Sigma trainingen specifieke trainingen zoals Scrum, Interne auditing, 5S en diverse trainingen over kwaliteitstechnieken als MSA, FMEA, SPC, APQP en 8D. Deze technieken hebben hun oorsprong in de automotive, maar worden ook steeds vaker in andere sectoren toegepast of geëist.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op hoogte van nieuwste trainingen & het laatste nieuws over de verschillende sectoren. De berichten zijn geschreven door ervaren consultants in het vakgebied. Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Leer van de ervaringen van onze relaties

Symbol heeft ruime ervaring in het succesvol uitvoeren van projecten en het verzorgen van trainingen in de industrie. Op deze pagina vindt u beschrijvingen van enkele projecten die Symbol in de industriesector heeft uitgevoerd.

Veel expertise binnen onze organisatie

Onze consultants hebben een aantal specifieke white papers geschreven met betrekking tot de ontwikkelingen in de Automotive branche. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen om eens met ons van gedachten te wisselen, we denken graag met u mee.

Laatste nieuws/blogs