Champion & (Lean) Leadership

Het opzetten van een continu verbeterorganisatie vergt een duidelijke strategie en aanpak. Deze masterclass gaat in op de rol van de manager als Champion van een Lean of Six Sigma doorbraakproject.
1 dag
Directie, management, HBO / HBO +
Bewijs van deelname
Studiebelasting: 16 uur

De Champion is de opdrachtgever van een Lean of Six Sigma doorbraakproject

In de uitvoering van Lean en Six Sigma projecten lopen Green en Black Belts vaak tegen het probleem aan dat hun manager niet voldoende bekend is met de rol die hij of zij heeft in een doorbraakproject. Ook heeft de Champion vaak onvoldoende kennis van Lean Six Sigma als methodiek.

De Champion hoeft geen diepgaande inhoudelijke kennis te hebben van Lean Six Sigma technieken, maar hij/zij moet wel weten wat van een bepaalde techniek verwacht kan worden.

De deelnemers van deze 1-daagse masterclass zijn directielid, manager of Master Black Belt en betrokken bij het transformatieproces. In die rol zijn ze enerzijds verantwoordelijk voor het aansturen van de Green en Black Belts, die werken aan verbeterprojecten en anderzijds voor het ontwerpen en uitrollen van continu verbeteren binnen hun organisatie. Binnen deze masterclass besteden we aandacht aan beide onderwerpen.

 

Voor wie

Deze training is bedoeld voor directieleden en managers. In het proces van continu verbeteren hebben zij de rol van ‘Champion’. De Champion is de eigenaar van het probleem en opdrachtgever van een verbeterproject. De Champion is betrokken bij de projectselectie en de aansturing van de projectmanager (Lean Six Sigma Green of Black Belt). Daarnaast is deze training geschikt voor een ieder die reeds kennis en ervaring heeft met Lean of Six Sigma projecten en wil doorgroeien naar de rol van Master Black Belt.

 

Doelstelling

We vertrekken vanuit de strategische langetermijndoelstelling van de organisaties van de deelnemers. De deelnemers delen met elkaar welke initiatieven zij hebben ontplooid om continu verbeteren binnen hun organisatie uit te rollen. De methode (Lean, TPM, Six Sigma, …) is hierin ondergeschikt aan het proces van de transformatie. Waar loop jij tegenaan en hoe ben je daar mee omgegaan?

In deze training zul je nieuwe kennis opdoen over een aantal elementen die cruciaal zijn bij het opzetten van een continue verbeterorganisatie. Door het delen van ervaringen, problemen en oplossingen zal iedere deelnemer iets mee naar huis nemen waarmee hij of zij intern weer aan de slag kan met het transformatieproces.

 

Inschrijvingsmogelijkheden

 

Inhoud van de Lean Six Sigma Champion training

Tijdens de training worden de volgende modellen en methodes behandeld:

 • CIMM assessment (‘People’ vs. ‘Process’)
 • Waarden & principes van continu verbeteren
 • Strategy development & Deployment
 • True North & Waardestrategieën
 • Hoshin Kanri X-matrix
 • Transformatieproces en -roadmap
 • De rol van de Champion & (Lean) leadership
 • Standhouden van verbeteringen
 • Organisatie cultuur & Change management
 • Ontwerpen van een verbeterorganisatie

 

Locatie

De Champion training organiseren we op onze locatie in Amersfoort.

 

Niveau

HBO / HBO+.

 

Duur

1 dag.

 

Studiebelasting

De totale studielast voor deze ééndaagse opleiding bedraagt ongeveer 16 uur.

Materiaal

De training voorziet in een hand-out voor elke deelnemer.

 

Prijs

De prijs voor de training bedraagt € 695,- en is inclusief:

 • Nederlandstalige trainingsmanual met daarin alle presentaties
 • Templates
 • Bewijs van deelname
 • Lunch
 • Webinars en events
 • 100% tevredenheidsgarantie: na 1 dag niet tevreden? Kosteloos annuleren of later starten in een klassikale training*

(Genoemde prijzen zijn exclusief BTW)

Wij heten je alvast welkom. Selecteer in onderstaande lijst eerst een datum en locatie voor je Champion & (Lean) Leadership training. Daarna kun je je gegevens invullen.
Voor het aanmelden van meerdere personen dien je voor elke deelnemer dit formulier in te vullen. Je kunt hiervoor echter ook contact opnemen en ons de namen van de deelnemers mailen.

Andere trainingen en diensten

Ervaar de industriële revolutie in het land van de rijzende zon en meld je aan voor de studiereis 'Japan 4.0'. Van 10 t/m 19 mei 2024.

Meer informatie

Process Mining

Visualiseren van processen

Dé analysetechniek waarmee de werkelijke processtroom in één oogopslag inzichtelijk wordt gemaakt.

Meer informatie